12:41 18.07.2019

Ситник хотів би повернення НАБУ повноважень подавати позови, розблокування роботи з НАЗК та ухвалення закону про "прослушку"

1 хв читати
Ситник хотів би повернення НАБУ повноважень подавати позови, розблокування роботи з НАЗК та ухвалення закону про "прослушку"

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник хотів би повернення НАБУ повноважень подавати позови, розблокування роботи з НАЗК та ухвалення законопроекту про право НАБУ на незалежне прослуховування.

"Ми дуже засмучені тим, що Конституційний Суд визнав неконституційними наші повноваження щодо подання позовів. Було загалом подано 35 позовів щодо 97 угод на суму понад 6 млрд грн. Ці позови було виграно, фактично було зруйновано схеми на цю суму, і зараз, коли є рішення КС, є загроза втратити те, що вже було напрацьовано", - сказав він на засіданні Національної ради з питань антикорупційної політики в четвер.

Ситник попросив розглянути можливість внесення відповідних змін до законодавства, щоб повернути цей інструмент, який показав свою ефективність.

Директор НАБУ хотів би розблокування співпраці з Національним агентством з питань запобігання корупції.

"Потрібно прибрати абсолютно незаконну преюдицію, яку створили представники НАЗК. Два роки ми ведемо дискусію про відновлення нашого доступу до баз даних декларацій, на сьогодні конструктиву з цього питання немає", - зазначив він.

Ситник також нагадав про узгоджений ще в 2015 році законопроект про надання НАБУ права про незалежне прослуховування. "Сподіваюся, що з переформатуванням роботи Національної антикорупційної ради це питання також отримає новий імпульс", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА