11:57 19.07.2019

В Одесі затримали й заарештували іноземця, який організував розбійний напад і вбивство екс-мера Тирасполя

2 хв читати
В Одесі затримали й заарештували іноземця, який організував розбійний напад і вбивство екс-мера Тирасполя

Українські правоохоронці затримали, а суд заарештував громадянина однієї з сусідніх держав, підозрюваного в організації розбійного нападу та умисного вбивства в травні цього року колишнього мера Тирасполя (невизнана ПМР, Молдова) Андрія Безбабченка.

"Як з'ясувалося, ... знаючи про достаток потерпілого, підозрюваний - 56-річний уродженець сусідньої держави - вирішив заволодіти його майном. Для реалізації задуманого він підібрав трьох спільників. За заздалегідь розробленим планом зловмисники проникли до оселі чоловіка та побили його, вимагаючи гроші й цінності. Не отримавши бажаного, потерпілого зв’язали, після чого в багажнику його ж автівки вивезли в безлюдне місце, де позбавили життя", - повідомляє у п'ятницю прес-служба ГУ Нацполіції України в Одеській області.

У відомстві нагадали, що у травні до поліції звернулася дружина потерпілого з заявою про зникнення свого чоловіка та його автомобіля. Обстановка в будинку, де він мешкав, була порушена. Через певний час тіло загиблого зі слідами насильницької смерті поліцейські знайшли на території нежитлової споруди в Лиманському районі.

Зазначену подію було кваліфіковано за ч. 4 ст. 187 (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

"Наразі організатора розбійного нападу та умисного вбивства заарештовано. Вживаються заходи для затримання інших співучасників злочину", - інформують у поліції області.

Як повідомлялося, тіло чоловіка зі слідами насильницької смерті було знайдено в Лиманському районі Одеської області 23 травня 2019 року. Місцеві ЗМІ повідомляли, що загиблий - колишній мер Тирасполя (Молдова) Андрій Безбабченко.

Одеське видання "Думська" з посиланням на джерело в обласному управлінні Національної поліції повідомляє, що загиблий – Безбабченко, і його знайшли мертвим біля с. Вапнярки Лиманського району: "Тіло знайшли вчора. В чоловіка були зв'язані руки та пробита голова. Поруч із ним стояв автомобіль "Інфініті".

Безбабченко у 2012 році очолив т.зв. державну адміністрацію Тирасполя і Дністровська на не підконтрольній уряду Молдови території, але 28 вересня 2016 року подав у відставку й узяв участь у виборчій кампанії тодішнього "президента" т.зв. Придністровської республіки Євгена Шевчука, після поразки якого проживав на території України

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА