13:37 19.07.2019

Українські військові в зоні ООС до кінця року мають бути забезпечені мобільними житловими модулями для розміщення в польових умовах

3 хв читати
Українські військові в зоні ООС до кінця року мають бути забезпечені мобільними житловими модулями для розміщення в польових умовах

Українські військовослужбовці в рамках реалізації завдання щодо поліпшення умов перебування та розміщення в зоні проведення Операції об'єднаних сил і на передовій до кінця року мають бути забезпечені мобільними житловими модулями для розміщення в польових умовах, повідомив президент України Володимир Зеленський.

У п'ятницю міністр оборони України Степан Полторак і начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак продемонстрували президенту дослідні зразки трьох модулів для проживання чотирьох і шістьох осіб.

"Коли ми були в Станиці Луганській, на лінії розмежування, то бачили, які умови у наших військових. Було завдання поліпшити умови для хлопців, і не тільки для них, а і для всіх, хто допомагає нашій армії. Поліпшити умови як у дуже небезпечних зонах, уздовж лінії розмежування. Підготовлено такі мобільні будиночки для військових, там є все основне: кондиціонери, пічка на зиму. Також є окремі мобільні пральні, там і техніка дуже хороша Bosch. Є дуже хороші умови, туалети, душ, щоб військові почувалися в нормальних умовах", - зазначив Зеленський.

Президент наголосив, що пріоритетне завдання для України - зупинити вогонь і завершити війну, але обов'язково необхідно покращувати умови для українських військових, що стане в пригоді і в мирний час, і на навчаннях.

"Нам загалом потрібно 200 таких комплексів. 30 уже готові, десять незабаром будуть готові, і думаю, що ми до кінця року виконаємо це завдання", - зазначив він.

За його словами, ці модулі використовуватимуться і на першій лінії оборони, і на другій лінії оборони, і Зеленський повідомив, що є такі модулі, які будуть укопані в землю.

"Є різні варіанти, і залежно від того місця, де вони застосовуватимуться, змінюватиметься комплектація модуля. Якщо є небезпека для життя військових, модулі заглиблюватися в землю, і їх конструкція змінюватиметься, щоб особовий склад не отримав ураження. Але навіть там, де вони не будуть вкопуватися, навіть якщо вони застосовуватимуться на першій лінії, є інженерні засоби захисту контейнера, якими буде захищений особовий склад навіть від диверсійних груп, які можуть зайти всередину нашої території", - повідомив, у свою чергу, міністр оборони Полторак.

Зеленський зазначив, з понеділка, 22 липня будуть оголошені торги на виробництво цих мобільних модулів, і на реалізацію програми є всі необхідні кошти.

"Міністерство з начальником Генштабу обиратимуть найкращого виробника. Ми спочатку розмовляли з нашими західними партнерами, але ми повинні, я думаю, підтримувати нашого вітчизняного виробника. Тому наші люди отримають це замовлення і робитимуть це для нас. Є всі необхідні кошти на реалізацію цієї програми. Міністерство молодці, вони все підготували для цієї програми", - сказав він.

Перед запуском у серійне виробництво модулі буде протестовано в умовах ООС. Начальник Генштабу - головком ЗСУ Хомчак повідомив, що першою їх тестуватиме 53-тя окрема механізована бригада, а в подальшому їх отримають інші підрозділи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА