15:33 19.07.2019

Викликаний на 19 липня до НАБУ Гладковський повідомив детективу про перебування за межами України і готовність зустрітися після повернення до країни

2 хв читати
Викликаний на 19 липня до НАБУ Гладковський повідомив детективу про перебування за межами України і готовність зустрітися після повернення до країни

Президент корпорації "Богдан", екс-заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський, запрошений 19 липня на 15:00 до НАБУ для надання свідчень як свідок, повідомив антикорупційному органу про те, що перебуває за межами України і буде готовий зустрітися з детективом після повернення в країну.

Як повідомила прес-служба корпорації "Богдан" у п'ятницю, про причини свого нез'явлення до НАБУ Гладковський у визначеному законом порядку поінформував детективів антикорупційного органу.

"Одразу після повернення в Україну, у разі потреби, Олег Гладковський з’явиться до детектива НАБУ", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Гладковського запрошено для участі як свідка в слідчому експерименті у рамках досудового розслідування в кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР 26 лютого 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

У корпорації уточнювали, що на цьому етапі правоохоронні органи не відкрили жодної кримінальної справи стосовно Гладковського.

Раніше, 17 липня, з посиланням на джерело було оприлюднено інформацію про те, що Гладковського викликано на допит до НАБУ на 17 липня у рамках розслідування кримінального провадження про корупцію в держконцерні "Укроборонпром", проте у Гладковського цю інформацію спростували з посиланням на офіційну повістку на 19 липня для надання свідчень у статусі свідка.

Першого заступника секретаря РНБО Гладковського, котрий очолював із серпня 2014 року по березень 2018 року міжвідомчу комісію з питань ОПК при РНБО, а також із червня того самого року й по березень 2019 року міжвідомчу комісію з питань ВТС та експортного контролю, було звільнено указом президента 4 березня з метою забезпечення об'єктивного розслідування резонансної інформації проекту "Наші гроші" Bihus.info про корупцію в оборонному секторі.

Нещодавно Гладковський знову очолив корпорацію "Богдан", президентом якої він був від моменту її створення у 2005 році до призначення на держслужбу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА