18:03 19.07.2019

КБ "Південне" розробляє орбітальний космічний літак

1 хв читати
КБ "Південне" розробляє орбітальний космічний літак

У ДП "Конструкторське бюро "Південне" ім. Янгеля" (КБП, Дніпро) розробляють орбітальний космічний літак для забезпечення багаторазової доставки на низькі навколоземні орбіти і повернення з орбіт різних вантажів і космонавтів, повідомляється на сайті підприємства.

Згідно з повідомленням, серед інших перспективних напрямів - багатоцільовий транспортний космічний модуль, що розробляється для розв’язання завдань орбітального сервісного обслуговування клієнтських супутників (орбітальна інспекція, переведення в задані орбітальні позиції, підтримка в заданих орбітальних позиціях, довиведення на цільові орбіти в разі виведення на нерозрахункові орбіти, переведення КА, які відпрацювали, на орбіту захоронення).

КБП також зазначає, що, використовуючи набутий досвід і сучасні технології, бюро продовжує розробку супутників дистанційного зондування Землі для оглядового, детального і наддетального оптичного спостереження: "Січ-2-1", "Січ-2М" і Sat4EO, а також супутників наукового і технологічного призначення "Мікросат" і CubeSat, GS-1 і "Аерозоль-UA".

ДП "КБ "Південне" - основний науковий центр України, який володіє передовими космічними технологіями, відомий у світі розробник ракетно-космічної техніки. Сьогодні КБП постачає на експорт більш як 80% продукції та послуг, серед основних партнерів - США та країни ЄС.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА