20:28 19.07.2019

Іран опублікував відео, яке нібито спростовує заяви США про збитий безпілотник

2 хв читати
Іран опублікував відео, яке нібито спростовує заяви США про збитий безпілотник

Іран у п'ятницю оприлюднив відеозапис, який, за його твердженням, спростовує повідомлення США про те, що їх корабель збив іранський безпілотник.

Телеканал Press TV стверджує, що відео було зняте саме тим безпілотником, про ліквідацію якого заявили раніше США. На кадрах видно, як літак веде спостереження за кораблем ВМС США, а тому - віддаляється від нього. Відеозапис датований 18 липня.

Телеканал повідомляє в Твіттері, що в опублікованому КВІР відео дрон, який США, за своїм твердженням, збили, в безпеки повертається на свою базу, після відстеження пересувань корабля USS Boxer до і після проходження судна через Ормузьку протоку.

Напередодні американський президент Дональд Трамп повідомив, що корабель американських ВМС USS Boxer збив іранський безпілотник в Ормузькій протоці, котрий наблизився до нього.

За його словами, безпілотний літальний апарат ігнорував попередження і продовжував зближення. Це представляло небезпеку для корабля і екіпажу, тому було вирішено його збити.

Трамп назвав такий політ "черговою ворожою і провокаційною дією Ірану проти кораблів, що знаходяться в міжнародних водах". Він попередив, що США залишають за собою право вживати заходів щодо захисту американських військовослужбовців і інтересів США.

Тим часом глава МЗС Ірану Джавад Заріф після заяви США про збитий іранський безпілотник сказав, що у Тегерана немає інформації про втрату БПЛА. У п'ятницю заступник міністра закордонних справ Ірану Аббас Арагчі припустив, що десантний корабель ВМС США в Ормузькій протоці міг помилково збити американський безпілотник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА