21:14 19.07.2019

ЦВК скасувала реєстрацію кандидата в нардепи за списком ОПЗЖ Торнера, в якого немає громадянства України

3 хв читати
ЦВК скасувала реєстрацію кандидата в нардепи за списком ОПЗЖ Торнера, в якого немає громадянства України

Центральна виборча комісія на засіданні в п'ятницю скасувала реєстрацію кандидата в народні депутати України Дмитра Торнера (№44 у списку партії "Опозиційна платформа - За життя"), виключивши його з виборчого списку.

Як повідомила прес-служба ЦВК, 12 липня Комісію поінформували про можливе незаконне оформлення кандидатом у нардепи Торнером низки паспортних документів, що може свідчити про його незаконне перебування в громадянстві України.

На листи ЦВК щодо підстав документування паспортами громадянина України та наявності підстав набуття громадянства України Дмитром Торнером (Мальченком, Грозним) прийшла відповідь Державної міграційної служби (ДМС) України, в якій вказувалося, що за результатами службових перевірок такі документи визнані оформленими з порушенням вимог законодавства, є недійсними і підлягають вилученню та знищенню. Із заявою про отримання громадянства України в установленому порядку Торнер в ДМС не звертався.

На запити ЦВК щодо надання відомостей про документування паспортом громадянина України для виїзду за кордон Торнера, а також про наявність у нього громадянства України ДМС повідомила, що за наявними даними у Торнера були відповідні паспорти громадянина України для виїзду за кордон, які зараз є недійсними, зокрема, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, виданий 7 червня 2019 року, який за висновком службової перевірки визнаний недійсним і підлягає вилученню.

ДМС також вказала, що за наявними обліками територіальних органів Торнер з питань набуття громадянства України в установленому порядку не звертався, підстав вважати його громадянином України немає.

"Це свідчить, що Торнер Д.Г. не є громадянином України, отже, ним не дотримані вимоги, встановлені частиною другою статті 76 Конституції України, частиною першою статті 9 виборчого закону. З огляду на викладене, Комісія скасувала реєстрацію кандидата в народні депутати України Торнера Д. Г, включеного до виборчого списку політичної партії "Опозиційна платформа - За життя" під №44, в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України від 21 липня 2019 р, виключивши його з зазначеного виборчого списку", - інформує прес-служба ЦВК.

Раніше департамент комунікації МВС повідомив, що міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і в.о. голови Служби безпеки України Іван Баканов звернулися до глави ЦВК Тетяні Сліпачук з інформацією про кандидата Торнера, який фігурує в декількох кримінальних провадженнях і сфальсифікував відомості про себе.

Так, 19 липня Головне слідче управління Нацполіції відкрило кримінальні провадження у ч. 1 ст. 358 (використання підроблених документів) та ч. 1 ст. 332-2 (незаконний перетин державного кордону) КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що людина, яка наразі представляється Дмитром Григоровичем Торнером, 1980 року народження, з 2007 року на підставі підроблених документів отримала п'ять паспортів громадянина України на різні прізвища і з різними анкетними даними, а також чотири паспорти громадянина України для виїзду за кордон, з якими незаконно перетинала державний кордон.

Згідно з наявною інформацією, Торнер фактично є громадянином Молдови Дмитром Григоровичем Некрасовим, 1980 р.н., який перебував у розшуку правоохоронних органів цієї країни за вчинення злочину, передбаченого ст. 317 (втеча з місць позбавлення волі) КК Молдови.

18 липня за результатами перевірки Державної міграційної служби України законності процедури оформлення паспортних документів усі зазначені паспорти громадянина України визнані недійсними і такими, що підлягають вилученню та знищенню.

"Некрасов Дмитро Григорович, маючи кримінальне минуле, змінив своє справжнє прізвище, щоб уникнути кримінальної відповідальності і для створення позитивного іміджу на території України як чесної і добропорядної людини", - констатують у МВС.

Аваков і Баканов закликали ЦВК на підставі наданої інформації терміново прийняти відповідне рішення, передбачене чинним законодавством України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА