21:14 19.07.2019

ЦВК скасувала реєстрацію кандидата в нардепи за списком ОПЗЖ Торнера, в якого немає громадянства України

3 хв читати
ЦВК скасувала реєстрацію кандидата в нардепи за списком ОПЗЖ Торнера, в якого немає громадянства України

Центральна виборча комісія на засіданні в п'ятницю скасувала реєстрацію кандидата в народні депутати України Дмитра Торнера (№44 у списку партії "Опозиційна платформа - За життя"), виключивши його з виборчого списку.

Як повідомила прес-служба ЦВК, 12 липня Комісію поінформували про можливе незаконне оформлення кандидатом у нардепи Торнером низки паспортних документів, що може свідчити про його незаконне перебування в громадянстві України.

На листи ЦВК щодо підстав документування паспортами громадянина України та наявності підстав набуття громадянства України Дмитром Торнером (Мальченком, Грозним) прийшла відповідь Державної міграційної служби (ДМС) України, в якій вказувалося, що за результатами службових перевірок такі документи визнані оформленими з порушенням вимог законодавства, є недійсними і підлягають вилученню та знищенню. Із заявою про отримання громадянства України в установленому порядку Торнер в ДМС не звертався.

На запити ЦВК щодо надання відомостей про документування паспортом громадянина України для виїзду за кордон Торнера, а також про наявність у нього громадянства України ДМС повідомила, що за наявними даними у Торнера були відповідні паспорти громадянина України для виїзду за кордон, які зараз є недійсними, зокрема, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, виданий 7 червня 2019 року, який за висновком службової перевірки визнаний недійсним і підлягає вилученню.

ДМС також вказала, що за наявними обліками територіальних органів Торнер з питань набуття громадянства України в установленому порядку не звертався, підстав вважати його громадянином України немає.

"Це свідчить, що Торнер Д.Г. не є громадянином України, отже, ним не дотримані вимоги, встановлені частиною другою статті 76 Конституції України, частиною першою статті 9 виборчого закону. З огляду на викладене, Комісія скасувала реєстрацію кандидата в народні депутати України Торнера Д. Г, включеного до виборчого списку політичної партії "Опозиційна платформа - За життя" під №44, в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України від 21 липня 2019 р, виключивши його з зазначеного виборчого списку", - інформує прес-служба ЦВК.

Раніше департамент комунікації МВС повідомив, що міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і в.о. голови Служби безпеки України Іван Баканов звернулися до глави ЦВК Тетяні Сліпачук з інформацією про кандидата Торнера, який фігурує в декількох кримінальних провадженнях і сфальсифікував відомості про себе.

Так, 19 липня Головне слідче управління Нацполіції відкрило кримінальні провадження у ч. 1 ст. 358 (використання підроблених документів) та ч. 1 ст. 332-2 (незаконний перетин державного кордону) КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що людина, яка наразі представляється Дмитром Григоровичем Торнером, 1980 року народження, з 2007 року на підставі підроблених документів отримала п'ять паспортів громадянина України на різні прізвища і з різними анкетними даними, а також чотири паспорти громадянина України для виїзду за кордон, з якими незаконно перетинала державний кордон.

Згідно з наявною інформацією, Торнер фактично є громадянином Молдови Дмитром Григоровичем Некрасовим, 1980 р.н., який перебував у розшуку правоохоронних органів цієї країни за вчинення злочину, передбаченого ст. 317 (втеча з місць позбавлення волі) КК Молдови.

18 липня за результатами перевірки Державної міграційної служби України законності процедури оформлення паспортних документів усі зазначені паспорти громадянина України визнані недійсними і такими, що підлягають вилученню та знищенню.

"Некрасов Дмитро Григорович, маючи кримінальне минуле, змінив своє справжнє прізвище, щоб уникнути кримінальної відповідальності і для створення позитивного іміджу на території України як чесної і добропорядної людини", - констатують у МВС.

Аваков і Баканов закликали ЦВК на підставі наданої інформації терміново прийняти відповідне рішення, передбачене чинним законодавством України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

Єрмак: Підтримка США зміцнить українське військо та допоможе Україні відстояти свої території

ЗС України продовжують відбивати ворожі атаки на шести напрямках

Росіяни за добу здійснили шість ракетних та 77 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА