07:19 20.07.2019

Директору харківського заводу загрожує до 8 років за фіктивні тендери на спортобладнання для українських навчальних закладів

2 хв читати
Директору харківського заводу загрожує до 8 років за фіктивні тендери на спортобладнання для українських навчальних закладів

Харківська місцева прокуратура № 5 направила в Червонозаводський суд міста обвинувальний акт стосовно директора та двох працівників одного з харківських заводів, які підозрюються в створенні схеми заволодіння бюджетними коштами за рахунок фіктивних тендерів на спортобладнання для вузів і училищ.

"За заволодіння чужим майном шляхом службових зловживань та складання і видачу завідомо неправдивих документів (ч. 3, 4 ст.191, ч. 1, 2 ст.366 КК України) обвинуваченим загрожує до 8 років позбавлення волі", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

За даними досудового слідства, протягом 2016-2017 рр. директор заводу і його підлеглі знайшли кількох підставних осіб, на яких зареєстрували фіктивні фірми, які видавалися за ділерів харківського підприємства, яке спеціалізується на виготовленні спортивного обладнання. За даними фіскальної служби, такої діяльності завод не проводив.

Фіктивні підприємства брали участь у державних закупівлях по всій Україні і перемогли на торгах на поставку спортобладнання (акробатичні доріжки, канати і т.д.) в низці навчальних закладів.

Підозрювані надавали в освітні установи накладні про нібито поставлений інвентар, а представники вузів і училищ підписували документи, ще не отримавши замовлення. За фейкові поставки підозрювані отримували кошти з держбюджету. Щоб приховати фактичну відсутність нібито поставленого спортобладнання в навчальних закладах, вони укладали неправдиві договори на відповідальне зберігання товару з заводом, де працювали. Але під час обшуків ніякого обладнання на підприємстві правоохоронці не знайшли.

За даними слідства, завдяки цій схемі підозрюваним вдалося "заробити" в цілому 870 тис. грн.

За угодою з підробленими документами (ст. 358 КК України) вже засуджений представник одного з херсонських навчальних закладів. Ще за одним епізодом в суд направлено угоду про визнання провини працівником установи освіти в Одеській області. Крім того, слідство перевіряє причетність до протиправних дій представників інших навчальних закладів, куди підозрювані мали поставити обладнання.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

ГУР: Російський Ту-22МЗ збито тими самими засобами, якими раніше було уражено А-50

Суд заборонив діяльність проросійської партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" - СБУ

Росіяни 18 разів обстріляли Донеччину, є загиблі - ОВА

"Укрзалізниця" після ранкової ракетної атаки відновила роботу вокзалу станції "Дніпро"

Ядерні об'єкти Ірану не постраждали під час ударів Ізраїлю по Ісфахану - МАГАТЕ

Кількість постраждалих на Дніпропетровщині зросла до 29 осіб - ДСНС

Сили оборони знищили вночі 15 ракет, 14 БПЛА і бомбардувальник Ту-22М3

Авіація НАТО піднімалася в повітря через російські атаки по Україні, повідомляють польські військові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА