08:04 20.07.2019

Співробітників патрульної поліції Вінницької області затримано за систематичне хабарництво

2 хв читати
Співробітників патрульної поліції Вінницької області затримано за систематичне хабарництво

Військова прокуратура Вінницького гарнізону затримала поліцейських, причетних до понад 50 фактів хабарництва, повідомили в прес-службі військової прокуратури Центрального регіону України.

"Начальник сектора реагування патрульної поліції і інспектор Літинського відділу поліції Вінниччини спіймані "на гарячому" під час отримання 6 тис. грн "винагороди", - йдеться в повідомленні прес-служби відомства, оприлюдненому в п'ятницю ввечері.

У прокуратурі зазначили, що правоохоронці вимагали хабар за непритягнення водія до відповідальності за нібито порушення правил дорожнього руху. Під час передачі коштів капітан і старший лейтенант були затримані військовою прокуратурою Вінницького гарнізону спільно зі співробітниками УСБУ у Вінницькій області, Вінницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції і слідчими Хмельницького теруправління ДБР.

"Тільки за останні кілька тижнів у ході проведення негласних слідчих дій правоохоронцями задокументовано понад 50 фактів систематичного вимагання та отримання хабарів посадовими особами сектора реагування патрульної поліції №4 Літинського відділу поліції ГУ Нацполіції у Вінницькій області. Більшість з них - за участю затриманих сьогодні патрульних. Поліцейські брали "данину" за невикриття в злочині проти власності, проїзд фур через місто, тощо. "Жертвами" їх вимагання були також іноземці", - додали в прокуратурі.

Наразі проводяться слідчі та інші процесуальні дії, встановлюються усі причетні поліцейські. Затриманим готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА