11:45 20.07.2019

Колеги та рідні Шеремета чекають від президента України створення нової робочої групи правоохоронців з розслідування вбивства журналіста

2 хв читати

 Родичі та колеги Павла Шеремета чекають від президента України Володимира Зеленського кроків, які могли б дати новий імпульс розслідування вбивства журналіста і вважають що глава МВС Арсен Аваков, генпрокурор Юрій Луценко та керівник Національної поліції Сергій Князєв мають піти у відставку.

Відповідну заяву колег і родичів Шеремета зачитала в суботу в Києві на акції "Хто вбив Павла? Три роки без відповіді" головний редактор Інтернет-видання "Українська правда" Севгіль Мусаєва.

"Ми вимагаємо від президента Володимира Зеленського сформувати робочу групу з представників правоохоронних органів, яка могла б відзвітувати: по-перше, що було зроблено слідством за три роки... Також ми дуже хочемо, щоб була створена нова робоча група, яка могла б дати новий імпульс цій справі. Від дня трагедії минуло три роки, але ми все ще сподіваємося, що розкриття вбивства Павла Шеремета є справою честі для України і для нового президента", - зачитала заяву Мусаєва.

Також колеги та родичі журналіста висловили сподівання на те, що парламент дев'ятого скликання підтримає цей запит суспільства на встановлення справедливості.

"Ми вимагаємо політичної відповідальності для керівників правоохоронних органів, які так і не змогли дати відповідь на запитання: хто вбив Павла? Ми наголошуємо, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, генеральний прокурор Юрій Луценко та керівник Національної поліції Сергій Князєв через нерозкриття цієї справи мають піти у відставку", - йдеться в заяві.

Мусаєва пояснила, що останній публічний звіт про розслідування вбивства був 17 лютого 2017 року – на прес-конференції Авакова, де він представляв голову Нацполіції Князєва.

Вона також зазначила, що колеги Шеремета просили перекваліфікувати справу: з умисного вбивства на теракт. "Ми з колегами та рідними Павла віримо і насправді знаємо, що мета цього вбивства – не тільки позбавити нас колеги і вбити дорогу нам людини, а й залякати... Залякати журналістів, залякати людей", - пояснила Мусаєва, наголосивши, що вбивство скоєно у публічному місці.

"На жаль, справа так і не була перекваліфікована на теракт", - підсумувала вона.

Уранці 20 липня 2016 року в центрі Києва була підірвана машина керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебув Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху. Слідчі заявили, що вважають пріоритетною версією вбивства журналістську діяльність Шеремета в Україні та інших країнах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА