08:41 23.07.2019

Білий дім домовився з Конгресом про збільшення ліміту держборгу США

2 хв читати
Білий дім домовився з Конгресом про збільшення ліміту держборгу США

Президент США Дональд Трамп повідомив, що адміністрації вдалося досягти домовленості з лідерами Конгресу з бюджету країни на 2020-2021 фінансові роки і збільшення стелі держборгу.

Без цих кроків США загрожував би технічний дефолт за їхніми фінансовими зобов'язаннями вже восени.

Як очікується, законопроект буде схвалений обома палатами Конгресу і підписаний президентом найближчими днями.

"Я радий повідомити, що укладена угода з лідером більшості в Сенаті Мітчем Макконнеллом, лідером меншості в Сенаті Чаком Шумером, спікером Палати представників Ненсі Пелосі і лідером меншості в Палаті представників Кевіном Маккарті - про дворічний бюджет і стелю боргу ...", - написав Трамп у своєму Твіттері.

За словами президента США, це "справжній компроміс", що дає за рахунок збільшення витрат на оборону "велику перемогу" армії США і її ветеранам.

У своїх повідомленнях Трамп не уточнив подробиць щодо витрат, передбачених угодою.

Раніше президент США просив у Конгресу $ 750 млрд на оборонні витрати і $ 567 млрд на невійськові, але укладена угода відрізнятиметься від цих пропозицій. Очікується, що на оборонні витрати буде виділено близько $ 735 млрд, а сума невійськових витрат буде значно вищою.

За даними The Wall Street Journal, в результаті в майбутньому фінансовому році витрати бюджету зростуть на $ 50 млрд у порівнянні з поточним рівнем, що ще більше посилить проблему бюджетного дефіциту США.

Наразі держборг США становить близько $ 22 трлн. Проблема його подальшого збільшення завдяки досягнутій угоді буде вирішуватися вже після наступних президентських виборів у США.

Дефіцит бюджету США різко виріс при Трампі в результаті зниження податків на бізнес, цього року дефіцит може досягти $ 896 млрд, або 4,2% ВВП.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА