11:41 23.07.2019

США надають фінансову та практичну допомогу зі створення підрозділів швидкого реагування Морохорони Держприкордонслужби в Маріуполі та Бердянську

2 хв читати
США надають фінансову та практичну допомогу зі створення підрозділів швидкого реагування Морохорони Держприкордонслужби в Маріуполі та Бердянську

США допомагають розвивати підрозділи швидкого реагування Морської охорони Державної прикордонної служби України в Маріуполі (Донецька обл.) та Бердянську (Запорізька обл.) після агресії проти українських суден у районі Керченської протоки, повідомив тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор.

"Унаслідок агресії в Керченській протоці ми разом напрацювали нові пріоритети роботи. Було створено групи швидкого реагування в Маріуполі, Бердянську, щоб реагувати на такі загрози. У 2018 році було виділено $4 млн на розвиток таких підрозділів. Ми сподіваємося, що вже через місяць зможемо відкрити ці нові підрозділи, і вони зможуть працювати належним чином", - сказав він, виступаючи під час круглого столу з розвитку Морської охорони Держприкордонслужби України у вівторок у Києві.

При цьому він зазначив, що Україні необхідні сучасні логістичні центри, щоб забезпечити проведення морських операцій, а також належні місця з ремонту суден.

"Зараз ми зосередилися на розвитку базової морської інфраструктури, щоб забезпечити Морській охороні належні можливості реагування на всій території морського кордону", - додав посол.

У свою чергу начальник регіонального Управління морської охорони Держприкордонслужби Олег Костур поінформував, що йдеться про практичну реалізацію розвитку місць дислокації підрозділів швидкого реагування в рамках їхньої роботи в Чорному та Азовському морях, а також річці Дунай.

Крім того, радник з морських питань програми експертного контролю та безпеки кордону посольства США в Україні Кевін Кіл’єр повідомив, що в рамках проекту підтримки Морської охорони Держприкордонслужби України США передбачається і модернізація морської техніки.

"Ми виявили потреби не лише в розвитку інфраструктури, але і флоту - кораблів і катерів. Ми працюємо і над модернізацією флоту. Ми виходимо з нашого підходу роботи з корпусом Берегової охорони США - буде два катери і 25 осіб, які прикріплені до цих катерів", - додав він.

Кіл’єр пояснив, що наразі проект перебуває в стадії розробки і перенесення потреб українських прикордонників "на папір", на що відведено 30-45 днів, після чого проект перейде до стадії реалізації.

"Щойно завершиться фаза проектування, розпочнеться фаза реконструкції та будівництва. Це розпочнеться на початку наступного року", - поінформував дипломат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА