20:25 23.07.2019

МЗС України закликає міжнародну спільноту засудити рішення Верховного суду Росії стосовно Павла Гриба

2 хв читати
МЗС України закликає міжнародну спільноту засудити рішення Верховного суду Росії стосовно Павла Гриба

Міністерство закордонних справ України висловлює протест через рішення Верховного суду Росії, який залишив без змін вирок громадянину України Павлу Грибу, і закликає міжнародну спільноту засудити таке рішення, а також вимагати звільнення всіх утримуваних українців.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест Російській Федерації у зв'язку з неправомірним рішенням військової колегії Верховного суду РФ у справі громадянина України Павла Гриба", - йдеться в заяві МЗС.

У відомстві закликають міжнародну спільноту "засудити неправомірне рішення російського суду стосовно громадянина України П.Гриба і вимагати безумовного звільнення усіх громадян України, яких кремлівський режим тримає в заручниках на території Росії та в окупованому українському Криму".

У заяві також зазначено, що суд у РФ зухвало відхилив аргументи адвокатів щодо відсутності доказової бази і складу злочину в діях Павла, підтримав сфабриковані обвинувачення в терористичній діяльності та "безсоромно відправив молодого хлопця на шість років до колонії". Це рішення російського суду, як і всі рішення щодо інших безпідставно засуджених у РФ громадян України, "в очах усього світу є ще одним свідченням повної відсутності в Росії будь-якого правосуддя і справедливості".

Як повідомлялося, 23 липня Верховний суд Росії залишив без змін вирок громадянину України Грибу.

Згідно із законом РФ, вирок стосовно Гриба набув чинності 23 липня і став обов'язковим для виконання.

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону 22 березня засудив українця до шести років ув'язнення. Гриба було визнано винним за ч. 1 ст. 205.1 КК РФ (сприяння терористичній діяльності).

У скарзі захист просив скасувати вирок, зазначивши, що Гриба незаконно затримали на території Білорусі та доправили в РФ. Крім того, зазначила адвокат, спочатку надані українцем свідчення, які пізніше лягли в основу його вироку, правоохоронні органи отримали під погрозою застосування насильства.

Гриб заявив у суді, що не визнає себе винним, і не розуміє, за що його засудили.

Гриба затримали 24 серпня 2017 року під час відвідування Білорусі. Пізніше стало відомо, що він перебуває в слідчому ізоляторі в Краснодарі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА