06:35 24.07.2019

Настав час шукати політичне рішення конфлікту в Ємені - держміністр закордонних справ ОАЕ

2 хв читати
Настав час шукати політичне рішення конфлікту в Ємені - держміністр закордонних справ ОАЕ

Держміністр закордонних справ ОАЕ Анвар Гаргаш закликав хуситів посилити пошуки політичного вирішення конфлікту в Ємені.

"Коли Об'єднані Арабські Емірати скорочують і передислокують свої сили в Ємені, ми робимо так само, як і почали - з широко відкритими очима. Ми розуміли проблеми тоді і розуміємо їх сьогодні. Не було легкої перемоги і не буде легкого миру. Зараз настав час подвоїти зусилля для політичного процесу", - написав Гаргаш у своїй статті, опублікованій Washington Post.

"Єменські сторони, особливо хусити, повинні побачити цей крок таким, яким він є: мірою зміцнення довіри, щоб створити новий імпульс для припинення конфлікту", - додав держміністр.

Він зазначив, що міжнародне співтовариство повинне "утримати будь-яку сторону від використання або підриву цієї можливості, зупинити хуситів від блокування допомоги, прискорити компроміс з усіх боків і підтримати рішучі посередницькі зусилля під керівництвом ООН".

За його словами, ОАЕ і інші країни арабської коаліції не залишають Ємену.

"Відповідно до міжнародного права, ми будемо продовжувати консультувати і надавати допомогу місцевим єменським силам. Ми будемо відповідати на атаки проти коаліції і проти сусідніх держав. Разом з міжнародними партнерами ми будемо зберігати пильність в забезпеченні доступу до найважливіших водних шляхів", - заявив Гаргаш.

Він додав, що коаліція продовжить підтримку великомасштабних програм гуманітарної допомоги, а також ООН і міжнародних організацій, що працюють в країні.

"Безумовно, робота з гарантування безпеки і відновлення Ємену залишається незавершеною, а справжній мир для єменського народу і понині нереалізований. Однак перспектива досягнення цієї мети дедалі ближче, ніж протягом чотирьох років війни. Ми сподіваємося, що хусити також широко розкриють очі на цю критичну можливість", - уклав держміністр закордонних справ ОАЕ.

Збройний конфлікт у Ємені триває з березня 2014 року. Арабська коаліція на чолі з Саудівською Аравією і ОАЕ підтримує війська єменського президента Абда Раббо Мансура Хаді в їхньому протистоянні з повстанцями-хуситами, які вважаються близькими Ірану.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА