16:00 24.07.2019

У ДБР не заплановані слідчі дії стосовно Порошенка на 25 липня, справ щодо нього не існує, заявила "Євросолідарність"

2 хв читати
У ДБР не заплановані слідчі дії стосовно Порошенка на 25 липня, справ щодо нього не існує, заявила "Євросолідарність"

Жодних слідчих дій стосовно п'ятого президента України (2014-2019) Петра Порошенка в Державному бюро розслідувань (ДБР) на четвер, 25 липня, не заплановано, йдеться в заяві, розміщеній на сайті партії "Європейська солідарність" у середу.

"Незважаючи на відсутність будь-яких повісток, сьогодні лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко прибув до Державного бюро розслідувань. Метою візиту була готовність відповісти на всі запитання слідчих. Однак слідчі виявилися не підготовленими до спілкування з п’ятим президентом України... Ніяких слідчих дій щодо Петра Порошенка в ДБР на 25 липня не заплановано", - йдеться в повідомленні.

У партії також повідомляють: "У ДБР підтвердили, що жодних проваджень стосовно Порошенка не існує".

"У ході розмови в ДБР адвокат Петра Порошенка наголосив на необхідності відповідальності колишнього поплічника Віктора Януковича Андрія Портнова щодо постійного витоку інформації з Державного бюро розслідувань та щодо завідомо неправдивих повідомлень про злочин", - інформували в "Європейській солідарності".

Як повідомлялося, у травні колишній заступник глави Адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрій Портнов заявив, що найближчим часом має намір подати до ДБР заяви про нібито скоєння злочинів Порошенком і його оточенням. Він чекав, щоб його юристи задокументували понад десять заяв про нібито злочини. Зокрема, за його словами, йдеться про панамські офшори, розкрадання в армії, а також оборонне замовлення "Кузні на Рибальському".

11 липня в ДБР повідомили агентству "Інтерфакс-Україна", що детективи на 17 липня викликають на допит п'ятого президента України.

12 липня прес-служба "Євросолідарності" повідомила, що Порошенко станом на цей день не отримував повісток від жодних слідчих органів. Того самого дня прес-служба партії повідомила, що її лідер Порошенко 17 липня здійснить візит до Страсбурга (Франція), де в той час Європейський парламент обиратиме керівництво Європейського Союзу. Згідно з інформацією, він отримав спеціальне запрошення провести низку міжнародних зустрічей, які готувалися заздалегідь.

16 липня адвокат Порошенка, керуючий партнер адвокатського об'єднання "Головань і партнери" Ігор Головань заявив, що особисто надіслав до Державного бюро розслідувань документ про те, що його клієнт досі не отримав повістку на допит до ДБР на 17 липня, повідомив про неможливість Порошенка з'явитися до слідчого до 21 липня, а також запропонував призначити слідчі дії після цієї дати.

У понеділок, 23 липня, в ДБР повідомили, що повторно викликали Порошенка на допит - на четвер, 25 липня. Пізніше з'явилася інформація, що допит призначено на 15:00.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА