16:45 24.07.2019

Бойовики не допустили до мосту в Станиці Луганській фахівців

2 хв читати
Бойовики не допустили до мосту в Станиці Луганській фахівців

Представники незаконних збройних формувань, що діють в окремих районах Луганської області, не допустили фахівців для обстеження зруйнованого мосту в смт Станиці Луганській Луганської області, повідомляє Станично-Луганська районна державна адміністрація.

"Прибули проектувальники, фахівці, які мали оцінити всю ситуацію зі зруйнованим мостом для того, щоб підготувати відповідний проект. Щойно проектувальники спустилися до провалу, їх попередили, що це буде сприйнято як акт агресії, і людина, яка перебувала на протилежній стороні у військовій формі, заборонила далі просуватися", - сказав голова райадміністрації Юрій Золкін у відео, розміщеному на сторінці райадміністрації у Facebook у середу.

За його словами, російська сторона і бойовики "вкотре показали, що вони не хочуть створювати відповідні умови для ремонту мосту".

При цьому Золкін розповів, що після цього діалогу із-за оборонного зміцнення бойовиків з’явилась група телевізійників, які почали знімати на відео групу фахівців.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський у рамках робочої поїздки до Луганської області 7 липня відвідав Станицю Луганську і заявив про наміри відновити зруйнований міст, через який люди перетинають лінію розмежування і який планується відновити за умови дотримання перемир'я. "Ми хочемо відновити цей міст. Я публічно домовлявся з нашим урядом: знаходимо гроші - і дуже швидко будуємо його. Для цього необхідно відсунути укріплення іншої сторони. Якщо вони це зроблять, ми почнемо будувати міст і швидко це зробимо", - зазначив Зеленський.

17 липня прес-секретар другого президента України, представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила, що на засіданні ТКГ було досягнуто домовленості про якнайшвидший початок спільного демонтажу фортифікаційних споруд у районі смт Станиці Луганської, зокрема знесення фортифікаційної споруди на мосту через Сіверський Донець. Вона додала, що українська сторона в найкоротші терміни готова забезпечити свою частину ремонту мосту.

Пізніше вона заявила, що профільні відомства мають підготувати конкретні пропозиції щодо відновлення мосту біля Станиці Луганської, щоб українська сторона поінформувала про них на засіданні ТКГ у Мінську 31 липня. Оліфер повідомила, що підготовчі роботи з відновлення мосту в Станиці Луганській тривають.

За її словами, щодня цей міст перетинають понад 10 тис. осіб, і вони роблять це в жахливих умовах, тому цю проблему треба вирішити якомога швидше.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА