19:21 24.07.2019

Facebook виплатить рекордні $5 млрд для врегулювання претензій FTC і $100 млн за угодою із SEC

3 хв читати
Facebook виплатить рекордні $5 млрд для врегулювання претензій FTC і $100 млн за угодою із SEC

Facebook Inc. виплатить рекордний штраф - $5 млрд - для врегулювання претензій Федеральної торгової комісії США (FTC) стосовно неналежного використання особистих даних користувачів соцмережі.

Іще $100 млн Facebook заплатить для врегулювання претензій Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC), яка дійшла висновку, що компанія вводила в оману користувачів щодо ризиків неналежного використання їхніх даних.

Угода, укладена Facebook із FTC, передбачає вжиття низки заходів для поліпшення практик компанії у сфері захисту конфіденційності даних. Зокрема, Facebook доведеться створити спеціальний комітет у раді директорів для ухвалення рішень, що стосуються роботи з особистими даними користувачів.

"Штраф розміром $5 млрд є найбільшим з усіх, що коли-небудь накладалися на яку-небудь компанію у зв'язку з порушенням конфіденційності особистої інформації, - йдеться в заяві FTC. - Це один із найбільших штрафів, що його стягує державне відомство у зв'язку з якимсь порушенням".

Угода з FTC також передбачає посилення правил доступу до клієнтських даних для сторонніх розробників застосунків і вимагає від Facebook не використовувати номери телефонів користувачів, які вони зазначають з метою безпеки, для реклами.

Компанії доведеться регулярно перевіряти нові практики на відповідність жорстким вимогам, причому глава й засновник Facebook Марк Цукерберг особисто відповідатиме за достовірність цих перевірок.

Крім того, регулятор зобов'язав Facebook повідомляти йому про всі інциденти, які могли поставити під загрозу дані 500 і більше користувачів, і надавати відповідні документи протягом 30 днів.

"Угода потребуватиме фундаментальної зміни нашого підходу до роботи й покладе додаткову відповідальність на людей, котрі створюють наші продукти, на кожному рівні", - йдеться в заяві Facebook.

"Вона є початком різкого руху на користь забезпечення недоторканності особистих даних - в іншому масштабі, ніж раніше", - зазначають у компанії.

SEC повідомила в середу, що Facebook погодилася виплатити $100 млн для врегулювання її претензій, які полягають у тому, що компанія вводила в оману користувачів щодо серйозності ризиків зловживання їхніми даними. При цьому компанія не визнала звинувачень SEC, але й не відкинула їх.

"Протягом понад двох років Facebook заявляла про те, що ризик неналежного використання призначених для користувача даних є суто гіпотетичним, знаючи при цьому, що третя сторона насправді неправомірно використовує ці дані", - йдеться в заяві SEC.

"Публічні компанії мають позначати та враховувати серйозні ризики для свого бізнесу й мати процедури, призначені для акуратного розкриття інформації, зокрема для того, щоб не продовжувати називати ризик гіпотетичним, коли він фактично вже реалізований", - ідеться в заяві SEC.

Федеральна влада розпочала розслідування стосовно Facebook понад рік тому в зв'язку з появою інформації про те, що консалтингова компанія Cambridge Analytica незаконно отримала дані 87 млн користувачів соцмережі. Передбачається, що ці дані могли бути використані під час виборчої кампанії в США в 2016 році й референдуму про вихід Великої Британії з Євросоюзу (Brexit).

Акції Facebook втрачають у ціні 1,1% під час торгів у Нью-Йорку в середу.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА