07:00 25.07.2019

Європа б'є температурні рекорди

2 хв читати
Європа б'є температурні рекорди

У низці європейських країн зафіксовано рекордно високі температури за всю історію, повідомили в середу західні ЗМІ.

Зокрема, рекордно високих показників досягли температури в багатьох французьких містах. Так в Бордо було 41,2 градусів спеки.

У Бельгії зафіксовано температуру в 38,9 градусів за Цельсієм, побитий рекорд 1947 року.

В Італії через спеку найвищий рівень небезпеки оголосили в середу одразу в п'яти містах - Флоренції, Туріні, Больцано, Брешії і Перуджі.

У Нідерландах стовпчик термометра піднявся до 38,8 за Цельсієм на півдні країни. В країні оголошено оранжевий рівень небезпеки.

У результаті піку спеки в Великій Британії і Парижі зафіксовані збої в русі поїздів.

У всіх районах, які найбільше постраждали від спеки, люди шукають порятунку в озерах і річках.

З вівторка в Темзі безвісти пропали троє, стільки ж потонули в Німеччині.

"Наразі проблема існує, проте знаходиться під контролем, ми повинні бути дуже пильними", - заявив заступник міністра Франції з питань навколишнього середовища Емманюель Варгон, він закликав людей проявити "громадянську відповідальність", щоб уникнути жертв.

Місцева влада ввела обмеження на водокористування в багатьох районах, так як рівень грунтових і річкових вод різко впав.

Синоптики попереджають, що пік спеки припаде на четвер. За їхніми даними, стовпчик термометра в деяких районах Франції може піднятися до 43 градусів за Цельсієм, а в Італії - до 40.

За даними Метеорологічної служби Великої Британії, в четвер в країні може бути побитий температурний рекорд 2004 року, тобто температура підніметься вище 38,5 градусів за Цельсієм.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА