16:11 25.07.2019

"Укроборонпром" відправив до Таїланду перший машинокомплект БТР-3КШ для ліцензійної збірки в цій країні - Букін

2 хв читати
"Укроборонпром" відправив до Таїланду перший машинокомплект БТР-3КШ для ліцензійної збірки в цій країні - Букін

Державний концерн "Укроборонпром" відправив до Таїланду перший машинокомплект БТР-3КШ (командно-штабна) для ліцензійної збірки в цій країні, повідомив генеральний директор концерну Павло Букін.

"Розглядаємо цю експортну поставку як маркер поглиблення нашої співпраці із Таїландом – стратегічним партнером України у Південно-Східній Азії. Україна має серйозні перспективи у цьому напрямі і мусимо їх використовувати у своїх національних інтересах", - наводить слова Букіна прес-служба "Укроборонпрому" в четвер .

За його словами, кілька років тому було укладено рамкову угоду з уповноваженим підприємством Міністерства оборони Таїланду з виробництва БТР-3Е1, різних модифікацій і машин на його базі, а також - щодо забезпечення сервісного обслуговування в королівстві.

"Командно-штабна машина БТР-3КШ на базі БТР-3 є спільним проектом КБТЗ, що входить до складу "Укроборонпрому", інших підприємств концерну та приватних компаній, розроблена на замовлення командування Сухопутних військ Королівства Таїланд у кооперації із Інститутом оборонних технологій Міністерства оборони Таїланду", - розповів голова концерну.

На його думку, в нинішніх умовах розширення експортних поставок є єдиною можливістю забезпечити інноваційний розвиток підприємств "Укроборонпрому". "Кооперація з Таїландом дозволила Україні розширити лінійку БТР-3 і запустити в серійне виробництво абсолютно нову бойову машину світового рівня", - зазначив гендиректор.

БТР-3КШ є новою машиною у лінійці БРТ-3, оснащеною автоматизованою системою управління боєм, яка об‘єднує передану захищеним цифровим зв‘язком інформацію щодо місцезнаходження підрозділів, цілей та засобів вогневого ураження. Система управління боєм виводить цілісну картину на тактичні комп’ютери і дозволяє оперативно передавати бойові задачі та контролювати їх виконання.

БТР-3КШ має у своєму складі безпілотні комплекси, що дозволяє самостійно отримувати уточнену інформацію. Наразі у складі БТР-3КШ застосовуються БПЛА "Рама" від ДП "ДКБ Авіації загального призначення", що входить до складу концерну.

Характеристики високопрохідного шасі 8х8 БТР-3КШ дозволяють досягати швидкості 100 км/год із можливістю форсувати водні перешкоди.

"Київський бронетанковий завод" готовий розпочати державні випробування за участю українських військових із метою початку серійного виробництва цих машин для українського війська.

Підприємства концерну відповідно до державного контракту, укладеного у 2017-му, мають виготовити для потреб ЗСУ іншу модифікацію бронетранспортера – БТР-3ДА у кількості 20 одиниць. Але наразі ДП "Київський бронетанковий завод" не постачає ці машини через відмову Міноборони погодити розрахунково-калькуляційні матеріали з урахуванням підвищення цін на витрати з виробництва.

"Відповідний державний контракт укладено за цінами, дійсними на квітень 2017 року. Протягом 2018-го ціни на комплектувальні вироби, енергоносії та інші витрати значно збільшилися, що істотно вплинуло на вартість БТР-3ДА. Також у Міноборони не вирішено питання допуску у виробництво іноземної бронесталі. Для врегулювання спірних питань із Міноборони ДП "КБТЗ" звернулося до суду", - нагадали в "Укроборонпромі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА