16:37 25.07.2019

Москалькова попросила українського омбудсмена з'ясувати обставини затримання російського судна і дізнатися про склад екіпажу

1 хв читати
Москалькова попросила українського омбудсмена з'ясувати обставини затримання російського судна і дізнатися про склад екіпажу

Російський уповноважений із прав людини Тетяна Москалькова попросила українську колегу Людмилу Денісову з'ясувати обставини затримання російського танкера і склад екіпажу.

"Москалькова провела телефонну розмову з Денісовою з приводу інформації у ЗМІ про затримання в порту Ізмаїл російського танкера", - йдеться в повідомленні прес-служби Москалькової в четвер.

"Тетяна Москалькова просила Людмилу Денісову з'ясувати обставини затримання судна, а також склад екіпажу: чи є на борту громадяни Російської Федерації, скільки їх; чи надається морякам консульська підтримка, чи не порушуються їхні права і чи отримують вони необхідні продукти харчування і питну воду, чи не потребує хтось із членів екіпажу медичної допомоги", - йдеться в повідомленні прес-служби Москалькової в четвер.

Денісова зі свого боку обіцяла найближчим часом з'ясувати в СБУ ситуацію з екіпажем судна. Омбудсмени домовилися продовжити гуманітарний діалог.

Раніше у четвер прес-центр Служби безпеки України повідомив про затримання в порту Ізмаїл Одеської області російського танкера Neyma, який блокував українські малі кораблі "Нікополь", "Бердянськ" і буксир "Яни Капу" в Керченській протоці в листопаді 2018 року. Назву танкера після інциденту в Керченській протоці російські власники змінили на Nika spiri", повідомляє СБУ.

Інформоване джерело повідомило "Інтерфаксу", що "на борту танкера екіпаж із близько 15 осіб. За попередніми даними, всі громадяни Росії". "Відчувають себе задовільно", - зазначило джерело.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА