20:19 25.07.2019

Екіпаж танкера Neyma не порушував норм Морського права та законів України, підстав для затримання російських моряків не було - СБУ

2 хв читати
Екіпаж танкера Neyma не порушував норм Морського права та законів України, підстав для затримання російських моряків не було - СБУ

Слідчі дії не зафіксували порушень Морського права та законів України з боку екіпажу затриманого в четвер російського танкера Neyma, тому підстав для затримання моряків не було, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-центрі Служби безпеки України.

"Під час проведення слідчих дій встановлено, що екіпаж танкера, який перебував на борту, не порушував норм Морського права та законів України, тому підстав для їх затримання встановлено не було. Дотримуючись українських законів, не порушуючи прав та свобод російських моряків, останнім надано безперешкодну можливість повернення додому, до своїх сімей", - повідомили в прес-центрі СБУ.

В українській спецслужбі наголосили, що Україна - це правова держава, яка сумлінно дотримується норм Морського міжнародного права та рішень Міжнародного трибуналу ООН з морського права.

Як повідомлялося, в четвер слідчі СБУ та військової прокуратури затримали російський танкер Neyma, який блокував українські військові кораблі в районі Керченської протоки в листопаді 2018 року.

За даними спецслужби, 24 липня до порту Ізмаїл (Одеська обл.) під прапором РФ зайшов танкер Nika Spirit, який за номером ІМО - 8895528, з за даними міжнародної інформаційної системи EQUASIS ідентифіковано як танкер Neyma. Слідство встановило, що російські власники після інциденту в Керченській протоці змінили назву танкера Neyma на Nika Spirit.

Пізніше в ЗМІ з'явилася інформація про звільнення моряків танкера. Цю інформацію підтвердило посольство РФ у Києві, а також російський омбудсмен Тетяна Москалькова. За її даними, російські моряки з Neyma перетнули кордон України з Молдовою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА