07:29 26.07.2019

"Слуга народу" звертає увагу на проблеми з підведенням підсумків виборів у низці округів і має намір добитися перерахунку голосів

3 хв читати

Партія "Слуга народу" роз'яснила, на яких виборчих округах України відбувається затримка з підрахунків результатів голосування і з яких причин.

Як повідомляється на сторінці партії в Facebook, на окрузі 37 в Кривому Розі (де, згідно з даними обробки 100% електронних протоколів, самовисуванець Дмитро Шпенов перемагає кандидата "Слуги народу" Ігоря Фартушного з результатом 34,7% на 33% - ІФ) відкриті дві кримінальні справи через фальсифікації.

"Тому завтра (26 липня - ІФ) суд повинен прийняти рішення про визнання дій ОВК незаконними. Ми хочемо перерахунку голосів, адже різниця між кандидатами колосальна - до 800 голосів", - вказали в партії.

На скандальному 64-му окрузі Житомирської області, як зазначають в "Слузі народу", формально ЦВК встановила програш її кандидата з різницею в 550 голосів (за результатами обробки 100% електронних протоколів, чинний народний депутат України (БПП), самовисуванець Володимир Арешонков обходить кандидата від "Слуги народу" В'ячеслава Сигачева з результатом 27,63% на 26,83% - ІФ). "Через фальсифікації в окрузі ми подали в суд, щоб в ОВК прийняли рішення про перерахунок голосів", - повідомили в політсилі.

На 69-му окрузі Закарпатської області (за 100% електронних протоколів кандидат від "Єдиного центру" Віктор Балога перемагає кандидата "Слуги народу" Едгара Токара 35,81% на 34,47% - ІФ) в партії зафіксували багато порушень і зазначають, що окружна комісія не хоче погоджуватися з постановою про перерахунок голосів на всіх 133 дільницях.

В окрузі 106 Луганської області, де за даними 100% електронних протоколів перемагає кандидат "Слуги народу" Олексій Кузнєцов з відривом від найближчого переслідувача на більш ніж 2%, партія подала в суд про неправомірність рішення окружкому про перерахунок голосів і виграла його. "Після рішення суду частина членів комісії зникли і підтвердити перерахунок складно", - підкреслюється в повідомленні.

На 119-му окрузі Львівської області окружна комісія планувала прийняти рішення про перерахунок голосів за скаргами "Слуги народу", але його скасували, як повідомляють в партії. "Ми наполягаємо на перерахунку, тому що за нашими власними підрахунками виграємо 300 голосів (згідно з даними 100% електронних протоколів, Михайло Бондар від "Європейської солідарності" набирає 15,57%, Орест Кавецький від "Слуги народу"- 15,39%, Олег Шиба від "Голосу" - 14,99% - ІФ)", - заявили в політсилі.

Триває суд з перерахунку голосів в окрузі 198 Черкаської області, де за даними 100% електронних протоколів самовисуванець Сергій Рудик набирає 28,91% проти Наталії Дяченко від "Слуги народу" з 27,36% голосів виборців.

На окрузі 206 в Чернігівській області, де за даними 97,7% електронних протоколів кандидат "Слуги народу" Антон Поляков випереджає самовисуванця Максима Микита з результатом 33,28% на 22,01%, окружна комісія не може дорахувати голоси, стверджують у партії.

На сусідньому 207 окрузі, де за даними 99,2% електронних протоколів кандидат "Слуги народу" Максим Зуєв з 25,89% випереджає самовисуванця Ігоря Рибакова з 24,59% голосів виборців, окружком затягує підрахунок, вже не раз міняли окремих членів комісії і навіть весь склад комісії, заявляють у партії.

"Ми доб'ємося всіх перерахунків, адже прозорість повинна стати на п'єдестал! Підтримайте чесні вибори разом з нами!", - підкреслили в "Слузі народу".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА