07:58 26.07.2019

США готові протистояти можливому російському втручанню в вибори 2020 р

2 хв читати
США готові протистояти можливому російському втручанню в вибори 2020 р

Держсекретар Майк Помпео впевнений, що Вашингтон зможе протистояти РФ у разі її можливого втручання в президентські вибори 2020 року.

"Так", - відповів Помпео на питання журналіста, чи є впевненість, що США готові, якщо Москва спробує втрутитися у вибори 2020 року.

"Я не знаю, чи досягнемо ми досконалості, але подивіться. (...) У нас (нинішньої адміністрації - ІФ) були одні (проміжні - ІФ) вибори в 2018 році. Росіяни теж мали намір втрутитися в цю справу. Ми діяли досить ефективно. У нас, звичайно, були безпечні і надійні вибори, і ми зменшили здатність росіян впливати на ці вибори", - додав глава держдепартаменту США.

Він зазначив, що уряд зосереджений на запобіганні втручання не тільки Росії, але і Ірану, Північної Кореї, Китаю.

"Будь-кого, хто хоче зіпсувати американські вибори", - уточнив держсекретар.

За його словами, президент США Дональд Трамп хоче, щоб в США були "вільні і справедливі вибори".

Раніше комітет з розвідки Сенату США опублікував доповідь, в якій заявив, що не виявив доказів зміни підсумків голосування на виборах 2016 року через "втручання Росії".

Водночас сенатори впевнені, що Москва намагалася вплинути на хід виборів 2016 року. "Починаючи мінімум з 2014 і мінімум до 2017 року, російська влада націлено діяла проти пов'язаної з виборами інфраструктури, причому як у масштабах усіх США, так і на регіональному рівні", - йдеться в документі.

Тим часом, спецпрокурор Роберт Мюллер, який проводив розслідування про передбачуване втручання Росії у вибори 2016 року, під час слухань в Конгресі США заявив, що Москва спробує втрутитися у вибори в США в 2020 році.

"Вони роблять це, поки ми сидимо тут. І вони збираються зробити це на наших наступних виборах", - сказав спецпрокурор законодавцям.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА