09:40 26.07.2019

Працівників "Львівської залізниці" викрито в розкраданні дизпалива з тепловозів, збитки перевищили 1 млн грн

2 хв читати
Працівників "Львівської залізниці" викрито в розкраданні дизпалива з тепловозів, збитки перевищили 1 млн грн

Правоохоронці за сприяння служби безпеки АТ "Укрзалізниця" задокументували злочинну діяльність групи співробітників структурного підрозділу регіональної філії "Львівська залізниця", які крали паливно-мастильні матеріали, зливаючи їх у поліетиленові пакети.

Як повідомило управління захисту економіки у Волинській області, до складу групи входили машиністи, які організували схему розкрадання, їхні помічники та складальники поїздів пункту обслуговування вантажних вагонів, а також громадянин, який купував пальне.

Машиністи створювали необхідні умови для зливу дизельного палива з тепловозів. Їхні помічники розкривали дизельні баки та зливали пальне в спеціально підготовлені поліетиленові пакети. У попередньо домовлених місцях машиністи зупиняли тепловози, де викрадене паливо перевантажували в транспортні засоби і перевозили на підпільні АЗС.

Працівники залізниці діяли в нічний час двічі-тричі на тиждень, за раз зливали понад 500 літрів нафтопродуктів. Потім дизпаливо реалізовували на підпільних автозаправних станціях за цінами, що нижчі за ринкові.

Правоохоронці встановили дату, час і місце чергової крадіжки пального і затримали порушників - під час зливу дизельного палива з вантажного поїзда сполученням Володимир-Волинський - Устилуг, викрили трьох осіб.

Досудове розслідування відбувається за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

За попередніми даними, сума завданих збитків становить понад 1 млн грн, зазначили в поліції.

У прес-релізі "Укрзалізниці" наголошується, що АТ сприяє правоохоронним органам у розслідуванні цього та інших злочинів, пов'язаних із розкраданням майна залізниці та залізничних вантажів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА