10:54 26.07.2019

Склепіння собору Паризької Богоматері може обрушитися через спеку

2 хв читати
Склепіння собору Паризької Богоматері може обрушитися через спеку

Архітектор Філіп Вільнев, що відповідає за реставрацію історичних монументів у Франції, заявив, що через спеку підвищився ризик обвалення постраждалого від пожежі склепіння собору Паризької Богоматері, повідомляють місцеві ЗМІ.

"Моє занепокоєння пов'язане з тим, що стики та кам'яна кладка склепіння можуть втратити свою міцність через те, що висохнуть, і в результаті - обрушаться", - сказав Вільнев в ефірі телеканалу "Франс 2".

Він пояснив, що через нинішню спеку вода, яка вбралася в кам'яні конструкції, може випаруватися, згодом вони почнуть тріскатися і, отже, стануть менш міцними.

Через аномально високу температуру повітря в Парижі тимчасово зупинено роботи з відновлення Нотр-Даму. Очікується, що за кілька днів їх буде поновлено.

Напередодні у французькій столиці було встановлено температурний рекорд. Температура повітря піднялася до 42,6 градуса за Цельсієм. Цей показник став рекордно високим для Парижа за всю історію спостережень.

Сильна пожежа сталася в соборі Паризької Богоматері 15 квітня. Вона розпочалася на будівельних лісах, зведених над дахом собору у зв'язку з реставрацією. Святині завдано значної шкоди: обрушився шпиль будівлі, а також дах.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Нотр-Дам необхідно відновити за п'ять років. Такі терміни викликали подив у багатьох французьких архітекторів, упевнених, що в реальності подібні роботи займуть набагато більше часу.

Собор Паризької Богоматері розташований у самому центрі Парижа та є символом французької столиці, а також однією з найвідоміших пам'яток у Європі. Його споруджували за ініціативою паризького єпископа Моріса де Сюллі в період із 1163 до 1345 року.

Щороку собор відвідують 14 млн людей. Крім того, собор Паризької Богоматері фігурує у низці художніх творів - насамперед в однойменному романі Віктора Гюго.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА