16:31 26.07.2019

Українські правоохоронці затримали учасницю схеми розкрадання природного газу, за якою розшукують нардепа Онищенка

2 хв читати
Українські правоохоронці затримали учасницю схеми розкрадання природного газу, за якою розшукують нардепа Онищенка

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) направила до суду клопотання про застосування запобіжного заходу щодо ймовірної учасниці справи про розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу.

"25 липня 2019 року в аеропорту "Бориспіль" затримано ймовірну учасницю злочинної організації з розкрадання природного газу, видобутого в рамках договорів про спільну діяльність із ПАТ "Укргазвидобування", яка переховувалася від слідства та була оголошена у розшук із серпня 2016 року", - повідомляє прес -служба САП на сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Зазначається, що зазначена особа підозрюється в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.1 ст.255, ч.5 ст.27, ч.4 ст.28, ч.5 ст.191, ч.5 ст.27, ч.4 ст.28, ч.2 ст.205, ч.5 ст.27, ч.4 ст.28, ч.3 ст.209 Кримінального кодексу України.

"Наразі детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП подали клопотання до суду про застосування щодо підозрюваної запобіжного заходу", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, досудове розслідування розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу за договорами спільної діяльності "Укргазвидобування", в результаті якої державі завдано збитків на суму близько 3 млрд грн, детективи НАБУ розпочали в грудні 2015 року. У результаті встановлено вірогідну причетність до скоєння злочинів 27 осіб.

Загалом слідство встановило причетність до участі в "газовій схемі" 29 осіб. Серед них - двоє близьких людей, які виконували роль співорганізаторів, інші - співробітники ПАТ "Укргазвидобування", юрист, фінансисти, керівники компаній тощо.

Восьмеро підозрюваних визнали свою провину й уклали угоди про визнання винуватості. Розслідування ролі ще 12 осіб також завершено: обвинувальні акти стосовно них направлено до суду. Семеро підозрюваних, зокрема й Онищенко, перебувають у розшуку.

Як повідомлялося, 8 лютого 2019 року директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що бюро завершило розслідування стосовно Онищенка в рамках справи про розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу. За його словами, протягом найближчих днів обвинувальний акт буде направлено до суду.

Онищенка правоохоронні органи України підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність із ПАТ "Укргазвидобування". В СБУ заявили також про початок досудового слідства щодо Онищенка за ознаками державної зради. Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт 5 липня 2016 року. Однак напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко залишив територію держави. Його було оголошено в національний розшук 8 серпня 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА