18:12 26.07.2019

МЗС Румунії підтвердило заборону на транзит військової техніки з Росії до Сербії Дунаєм

2 хв читати
МЗС Румунії підтвердило заборону на транзит військової техніки з Росії до Сербії Дунаєм

Міністерство закордонних справ Румунії підтвердило, що заборонило транспортування військової техніки з Росії до Сербії Дунаєм, ідеться у відповідній заяві відомства.

Напередодні МЗС Сербії висловило невдоволення тим, що Румунія відмовилася видати ліцензію на перевезення вантажу річкою Дунай у межах своєї території.

"Згідно з чинними правилами для видачі транзитної ліцензії на перевезення військових вантажів мають бути виконані певні умови. Серед цих умов значиться, зокрема, й те, що ліцензія може бути видана тільки румунському оператору, який може надавати такі послуги з транспортування вантажу", - йдеться в документі МЗС Румунії.

У ньому наголошується, що "цієї умови не було дотримано, й ліцензія не могла видаватися".

Також у заяві зазначено, що "ліцензія не могла видаватися через санкції, застосовані Європейським Союзом проти Росії". Це рішення Ради ЄС стало частиною внутрішнього законодавства Румунії.

"Ці умови не були виконані в цьому випадку, тому відповідні органи Румунії не могли видати таку ліцензію", - наголошується в документі.

Напередодні Сербія звинуватила Румунію в порушенні Дунайської навігаційної конвенції після блокування перевезення бронетехніки й танків із Росії. Йдеться про 30 танків Т-72Б3 та 30 бронемашин БРДМ-2, які були доставлені на ремонт і модернізацію в Росію. Після проведення робіт техніка мала повернутися до Сербії. За певними даними, переправити також потрібно шість модернізованих винищувачів МіГ-29 і чотири вертольоти Мі-17 і Мі-35.

Румунський інформаційний телеканал Digi-24 повідомив про те, що частину військової техніки було затримано на території Румунії.

Водночас румунський телеканал Antena 3 стверджує, що Румунія не видала ліцензію на транспортування, тому техніку не відправляли Дунаєм. За даними телеканалу, танки та бронетранспортери було доправлено до Белграда транспортними літаками ще на початку тижня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА