18:35 26.07.2019

Окружний адмінсуд Києва заявляє про блокування роботи суду з боку НАБУ та Генпрокуратури

2 хв читати
Окружний адмінсуд Києва заявляє про блокування роботи суду з боку НАБУ та Генпрокуратури

Окружний адміністративний суд м. Києва заявляє про блокування його роботи з боку працівників Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і Генеральної прокуратури України.

"Сьогодні, 26 липня 2019 року, працівники НАБУ та ГПУ здійснюють грубе неправомірне втручання в роботу Окружного адміністративного суду міста Києва - наразі проводяться обшуки в кабінетах суддів, канцелярії, інших приміщеннях, відбувається вилучення оргтехніки та документів, що унеможливлює проведення судових засідань, прийому та реєстрацій вхідних документів від відвідувачів суду", - повідомляє прес-служба ОАСК на сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

У суді повідомляють, що слідчі дії проводяться на підставі постанови Деснянського районного суду м. Чернігова з порушенням територіальної підсудності справи.

"Клопотання про проведення обшуку подав слідчий Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України до суду, який розташований у Чернігові. Крім того, слід зазначити, що зазначений структурний підрозділ ГПУ було утворено для розслідувань справ Майдану під керівництвом Горбатюка, а питання можливих правопорушень з боку суддів не належить до сфери компетенції цього управління", - зазначено в повідомленні.

В ОАСК стверджують, що постанову на проведення обшуків в Окружному адмінсуді м. Києва видав суддя Деснянського райсуду м. Чернігова у кримінальній справі 2014 року, і вона стосується справ, відкритих у 2019 році.

Як повідомили в Окружному адмінсуді, з усних повідомлень співробітників НАБУ та Генпрокуратури стало відомо, що однією з причин проведення обшуків є справа про повноваження членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, яка перебуває в провадженні Окружного адмінсуду Києва. "Неправомірні дії з боку ГПУ та НАБУ свідчать про спроби тиску на суддів і їх дискредитації", - зазначено в повідомленні.

"Обшуки тривають понад шість годин, судді та працівники апарату суду залишаються заблокованими, зв'язку з ними немає", - зазначено в повідомленні.

Також в ОАСК заявляють, що запланований раніше брифінг щодо цієї ситуації зірвався через те, що судді фізично не могли вийти до журналістів.

"Коли буде відновлено роботу суду - невідомо", - додали в ОАСК.

Раніше цього дня детективи НАБУ та співробітники Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури розпочали обшуки в приміщенні Окружного адміністративного суду Києва. Як повідомило НАБУ, обшуки відбуваються в рамках розслідування можливого скоєння кримінальних правопорушень головою і деякими суддями ОАСК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА