07:21 27.07.2019

У навчаннях "Agile Spirit 2019" в Грузії візьмуть участь понад 3 тисячі військових країн НАТО і партнерів альянсу

1 хв читати
У навчаннях "Agile Spirit 2019" в Грузії візьмуть участь понад 3 тисячі військових країн НАТО і партнерів альянсу

Багатонаціональні військові навчання "Agile Spirit 2019" ("Спритний дух 2019") за участю понад 3 тисячі військовослужбовців 14 країн-членів НАТО і партнерів Північноатлантичного альянсу стартують в Грузії з 27 липня і триватимуть до 9 серпня.

Як повідомляло міністерство оборони Грузії, навчання Agile Spirit пройдуть в Грузії в 9-й раз, нинішнього року вони відбудуться паралельно на трьох локаціях: в Сенакі (на заході Грузії), у Вазіані (недалеко від Тбілісі) і на полігоні Орфоло в Ахалцихе ( на півдні Грузії).

"Метою навчань є посилення обороноздатності Сил оборони Грузії, підвищення рівня взаємосумісності з військовими підрозділами сил НАТО і країн-партнерів альянсу, створення і розвиток можливостей для багатонаціонального, регіонального та єдиного партнерства, а також зміцнення безпеки в регіоні Чорного моря", - заявляють в грузинському Міноборони.

За словами міністра оборони Грузії Левана Ізора, навчання Agile Spirit 2019 стануть ще одним кроком у зміцненні головного для грузинського уряду принципу "більше НАТО в Грузії".

Навчання Agile Spirit проводяться в Грузії щорічно з 2011 року. Навчання плануються спільно з Європейським командуванням Збройних сил США.

Для участі в навчаннях низка країн перекинуть до Грузії військову техніку.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА