07:56 27.07.2019

Американська "вантажівка" Cargo Dragon в суботу здійснить стиковку з МКС

2 хв читати
Американська "вантажівка" Cargo Dragon в суботу здійснить стиковку з МКС

Вантажний корабель Cargo Dragon американської компанії SpaceX в суботу повинен буде зістикуватися з Міжнародною космічною станцією (МКС), повідомило Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).

Як повідомлялося, ракета-носій Falcon 9 в п'ятницю вивела на орбіту Землі 18-й за рахунком вантажний космічний корабель Cargo Dragon у рамках комерційного контракту між NASA і компанією SpaceX з постачання МКС. Старт був здійснений з 40-го пускового комплексу на авіабазі на мисі Канаверал в штаті Флорида.

За повідомленням компанії SpaceX, даний корабель раніше вже двічі побував у космосі - в квітні 2015 року та в грудні 2017 року. Таким чином, це буде вже третій політ "вантажівки" SpaceX до МКС.

Він повинен доставити на МКС близько 2,3 тонн продовольства, а також обладнання і матеріали для проведення десятків наукових експериментів екіпажем станції. Зокрема, на МКС буде доставлено американський космічний біомедичний 3D-принтер, розроблений американськими компаніями Techshot і nScrypt за сприяння NASA. Його планується використовувати в експериментах з 3D-друку серцевих тканин і органів.

Наразі Cargo Dragon є єдиним космічним кораблем для постачання МКС, який здатний повертати вантажі на Землю.

Стиковка в суботу буде здійснюватися шляхом захоплення "вантажівки" 17-метровою автоматичною рукою-маніпулятором Canadarm-2 МКС і подальшим приєднанням його до американського сегменту станції - модуля Harmony. "Ловити" корабель буде американський астронавт Нік Хейг. А процес його безпосереднього стикування зі станцією буде здійснюватися за командами з Центру управління польотами NASA в Х'юстоні.

Cargo Dragon перебуватиме в складі МКС менше чотирьох тижнів. 20 серпня він буде зведений з орбіти, і його капсула, яка спускатиметься, приводниться в Тихому океані поблизу Каліфорнії. Корабель доставить на Землю результати експериментів, проведених екіпажем МКС на орбіті, загальною вагою більше 1,5 тонн.

З 2012 до 2019 року компанія SpaceX здійснила 18 запусків вантажних кораблів Dragon до МКС. Один закінчився невдачею через аварію ракети-носія Falcon 9. Належна Ілону Маску компанія SpaceX має контракт з NASA на 20 запусків "вантажівки" на суму $ 2 млрд.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА