07:28 29.07.2019

МЗС України засудило насильство над учасниками мирних протестів в Москві

2 хв читати
МЗС України засудило насильство над учасниками мирних протестів в Москві

Міністерство закордонних справ України засудило насильство російських правоохоронців проти учасників масштабної акції мирного протесту, яка пройшла в Москві 27 липня.

"У Міністерстві закордонних справ України засуджують насильство проти учасників масштабної акції мирного протесту, яка відбулася 27 липня 2019 в центрі Москви на підтримку реєстрації незалежних кандидатів на вибори до Московської міської думи", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому прес-службою МЗС у неділю ввечері.

У відомстві зазначили, що варварське побиття власних громадян, численні арешти і затримання, застосування штучних і дискримінаційних передвиборчих фільтрів, покликаних забезпечити участь у виборах виключно "зручних кандидатів", доводить неспроможність російської влади забезпечити демократичне волевиявлення, демонструє її страх перед реальною політичною конкуренцією.

"Такими системними порушеннями фундаментальних свобод і прав людини - на свободу слова і мирний протест - Кремль відверто знущається над тими європейськими державами і політиками, які нещодавно дозволили російським представникам повернутися до Парламентської асамблеї Ради Європи", - заявили в міністерстві.

"Для нас очевидно, що Росія не належить до демократичної спільноти, а є державою-ізгоєм. Саме тому рішуче засуджуємо масові репресії, до яких вдався Кремль в останні дні. Очікуємо такого ж рішучого засудження дій російської влади з боку інших представників нашої європейської та євроатлантичної спільноти", - додали в МЗС України.

Зі свого боку, міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що з кожним роком на протестах в Москві затримують все більше учасників.

"З кожним роком на протестах в Москві затримують все більше. Страшна російський реальність і арифметика. У Маркса Європою крокував добре відомий привид. Чим це закінчилося, всім теж відомо. Не впевнений, що привид свободи крокує Росією з легкої ноги, але в Кремлі його кроки точно чують. Деякі європейські політики аргументували повернення РФ в ПАРЄ турботою про російське громадянське суспільство. Дуже хочеться почути їхню думку після вчорашніх масових арештів в Москві, коли більшу частину представників цього громадянського суспільства кинули за ґрати", - написав він у своєму акаунті в Твіттері.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА