11:36 29.07.2019

У понеділок уранці підозри на суддів ОАСК надійшли на підпис заступнику генпрокурора

2 хв читати
У понеділок уранці підозри на суддів ОАСК надійшли на підпис заступнику генпрокурора

У понеділок уранці підозри стосовно суддів Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) надійшли на підпис заступнику генпрокурора України, повідомляє прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Лише о 10:55 понеділка, 29.07.19, підозри на суддів ОАСК надійшли на підпис до заступника генпрокурора", - написала вона у своєму акаунті в соцмережі Twitter.

Водночас через кілька годин прес-секретар генпрокурора на своїй сторінці в соцмережі Facebook написала, що текст підозри, який надійшов, не підкріплений жодними фактами.

"У тексті підозри, що надійшов сьогодні о 10:55 до заступника генпрокурора, немає жодного доказу, жодного файлу. Тобто текст не підкріплений фактажем. Зазначу також, що брифінг С.Горбатюка не є юридичним доказом у кримінальному провадженні", - написала Сарган.

Вона додала, що генпрокурор України Юрій Луценко, котрий наразі перебуває у відпустці, заслухає справу та прийме рішення в четвер.

Як повідомлялося, 26 липня керівник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що прокуратура у рамках розслідування кримінального провадження у справах Майдану підготувала повідомлення про підозру двом керівникам і двом суддям Окружного адміністративного суду Києва за фактами втручання в діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС).

"Підготовлено проект повідомлення про підозру... суддям Окружного адміністративного суду саме за фактами втручання в діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів і організації ухвалення завідомо неправосудних рішень", - сказав Горбатюк на спільному брифінгу з директором Національного антикорупційного бюро України Артемом Ситником.

Прокурор уточнив, що підозри планують висунути двом керівникам суду та двом суддям. Як зазначив Горбатюк, їх підготовлено в рамках розслідування кримінального провадження щодо злочинів під час Революції гідності. "Але, звісно, далі воно (кримінальне провадження - ІФ) виділятиметься. Тому що це нові епізоди, які слідчі прокуратури мають передавати в інші підрозділи", - наголосив він.

За версією слідства, в ручному режимі ухвалювалися рішення про звільнення деяких членів ВККС і призначення інших, незважаючи на те, що "нібито організовувалися конкурси".

Згідно з інформацією, оприлюдненою у відеоролику на прес-конференції, голова ОАСК Павло Вовк чинив штучні перешкоди в роботі окремих членів ВККС, організувавши подання позовних заяв проти них у своєму ж суді. Також він організував перезавантаження комісії шляхом виключення з її складу непідконтрольних членів і введення туди лояльних йому людей.

"Під час досудового розслідування встановлено, що до розробленого Вовком плану були залучені не тільки окремі судді ОАСК, а й деякі правоохоронні органи, зокрема Державне бюро розслідувань, завданням якого було чинення тиску на комісію з метою складання повноважень окремими її членами", - зазначено в ролику.

Деякі судді ОАСК відмовилися брати участь у плані Вовка.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА