13:09 29.07.2019

Розгляд апеляції прокуратури на скасування підозри в зраді екс-главі району Харкова перенесено

2 хв читати
Розгляд апеляції прокуратури на скасування підозри в зраді екс-главі району Харкова перенесено

Розгляд апеляційної скарги прокуратури на рішення слідчого судді Київського районного суду м. Харкова про скасування підозри в зраді екс-голові Холодногірського району міста Максиму Мусєєву, призначений на понеділок, не відбувся, оскільки новий адвокат попросив час на ознайомлення з матеріалами.

"Розгляд не відбувся, оскільки другий адвокат (який нещодавно ввійшов у справу - ІФ) заявив клопотання про перенесення, щоб він міг ознайомитися з матеріалами справи. Засідання перенесли на 5 серпня", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Харківської апеляційного суду.

Як повідомлялося, 3 жовтня 2018 року заступник глави СБУ Віктор Кононенко повідомив, що голові району Харкова оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст.111 (держзрада) Кримінального кодексу України і планується оголошення його в розшук у зв'язку з тим, що він переховується на території РФ.

Голова Холодногірського району Харкова Мусєєв назвав це кримінальне провадження сфабрикованим.

26 грудня міський голова Харкова Геннадій Кернес повідомив, що був змушений звільнити Мусєєва з посади голови району. "Його звільнено за статтею, тому що той час, який він відсутній (на робочому місці - ІФ) - це вже перебір... Вважаю, що Максим Сергійович Мусєєв - нормальний хороший громадянин України. І те, що його обвинувачують у якійсь держзраді, я вважаю, що це все сфальсифікували ті ж керівники області в особі пані губернатора та її покровителя голови президентської адміністрації Ігоря Райніна, (вони) дали команди сюди Службі безпеки, прокуратурі", - сказав Г.Кернес журналістам.

У січні 2019 року прокурор Харківської області Юрій Данильченко повідомив, що справу припинено у зв'язку з розшуком Мусєєва.

21 травня Київський райсуд виніс ухвалу, якою скасував повідомлення про підозру. Прокуратура подала на неї апеляційну скаргу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА