19:13 29.07.2019

Джонсон розраховує, що ЄС погодиться на нові умови Лондона щодо угоди стосовно Brexit

2 хв читати
Джонсон розраховує, що ЄС погодиться на нові умови Лондона щодо угоди стосовно Brexit

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон розраховує, що ЄС змінить свою позицію стосовно Brexit і погодиться знову обговорити деякі пункти угоди, повідомляє в понеділок агентство Associated Press.

"Він зберігає впевненість у тому, що ЄС перестане заявляти, що угоду про вихід (Великої Британії з ЄС - ІФ) не можна змінити", - заявила прес-секретар прем'єра Елісон Доннеллі.

Вона зазначила, що сам Джонсон не піде на переговори з ЄС доти, доки Брюссель не змінить свою позицію щодо угоди про вихід Великої Британії з ЄС. У Джонсона вже було кілька телефонних розмов із керівництвом Євросоюзу з цієї проблеми, повідомляє агентство.

Сам Джонсон у понеділок знову заявив, що угода, досягнута його попередницею Терезою Мей, нежиттєздатна.

"Угода щодо Brexit мертва, від неї потрібно відмовитися. Але є можливість укласти нову угоду", - сказав Джонсон.

Він висловив упевненість в тому, що зможе узгодити нову угоду з Брюсселем.

В ЄС неодноразово заявляли, що не мають наміру знову вести переговори щодо однієї з частин угоди про Brexit - угоди про вихід Великої Британії з ЄС. При цьому, Брюссель був готовий обговорювати другу частину угоди - декларацію про майбутні відносини Великої Британії і ЄС.

Велика Британія, у свою чергу, хоче знову розпочати переговори саме щодо угоди про вихід, оскільки до неї входить "страхувальний план" стосовно ірландського кордону, так званий бекстоп.

"Страхувальний план", згідно з угодою, може бути застосовано, тільки якщо Лондон і Брюссель не зможуть домовитися про інші способи збереження вільних кордонів між Ірландією і Північною Ірландією. Він передбачає, що Ірландія залишиться в митному союзі і підкорятиметься більшій частині правил єдиного ринку ЄС доти, доки Лондон і Брюссель не досягнуть кращої угоди.

Багато політиків у Великій Британії виступають проти цього плану, оскільки вважають, що він значною мірою перешкодить економічній і політичній незалежності Великої Британії від ЄС. Сам Джонсон виступає за заміну "бекстопу" на альтернативний план.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА