19:55 29.07.2019

Екологи подали позов через забруднення свинцем території біля Нотр-Даму

2 хв читати
Екологи подали позов через забруднення свинцем території біля Нотр-Даму

Неурядова екологічна організація Robin des Bois подала позов проти влади через забруднення свинцем території поблизу Собору Паризької Богоматері. Про це повідомляє газета Le Monde.

Свій позов екологи подали до суду в Парижі. При цьому не вказується, проти кого саме направлено скаргу.

У документі йдеться, що влада недостатньо діяла для того, щоб забезпечити безпеку здоров'я місцевих жителів, а також приховала інформацію про загрозу, якій жителі піддавалися одразу після пожежі, пише видання.

Президент Robin des Bois Жаки Бонмен заявив, що за три місяці було зібрано достатньо доказів бездіяльності влади, щоб подати позов.

Отруєння свинцем може призвести до серйозних захворювань. Свинець зазвичай потрапляє в організм при вдиханні пилу і кіптяви, у яких він міститься. Потрапляючи в організм, органічні сполуки важкого металу перетворюються в неорганічні, що призводить до хронічної інтоксикації.

Тим часом, паризька влада продовжує наполягати, що вжила всіх необхідних заходів, проводила перевірки і надавала населенню всю інформацію щодо потенційної небезпеки.

Собор Паризької Богоматері горів 15 квітня, вогонь знищив свинцеву покрівлю та шпиль будівлі. В результаті до навколишнього середовища потрапила деяка кількість свинцю.

18 липня видання Mediapart опублікувало власне розслідування, в якому звинуватило міську владу в замовчуванні загрози здоров'ю городян. За його відомостями, заміри, проведені на території радіусом в 500 метрів навколо собору, показали забруднення свинцем щонайменше десятка шкіл і дитячих садів, зокрема, в частині внутрішніх приміщень. За даними видання, рівень вмісту свинцю в школах поряд з собором іноді в десять разів перевищував допустимий рівень.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА