11:05 30.07.2019

У Нацраді з теле- і радіомовлення заявляють про погане покриття прикордонних територій

2 хв читати
У Нацраді з теле- і радіомовлення заявляють про погане покриття прикордонних територій

У Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення заявляють про низький рівень охоплення вітчизняними радіостанціями та кабельними мережами прикордонних територій.

"Аналіз охоплення вітчизняними радіостанціями прикордонних територій засвідчив досить низький рівень охоплення, а місцями взагалі відсутність українського радіомовлення на цих територіях. Це небезпечний сигнал, оскільки це негативно впливає на стан нашої інформаційної безпеки", - сказав член Нацради Максим Онопрієнко на прес-конференції "Завершення першого етапу розвитку телерадіомовлення на прикордонних територіях України" у вівторок у Києві.

Зазначено, що середнє значення концентрації радіочастот у прикордонних регіонах становить 27%. Найнижчий показник у Миколаївській області, де він дорівнює 0%. Частка концентрації FM-частот у прикордонних районах Івано-Франківської та Вінницької областей становить по 11%, Чернігівської - 12%, Житомирської - 13%, Рівненської та Львівської - по 20% і в Запорізькій -22%.

В інших восьми прикордонних районах цей показник становить від 32% (Луганська) до 78% (Закарпатська).

За словами Онопрієнка, схожа ситуація в прикордонних районах і з кабельними мережами. Так, середнє значення концентрації кабельних мереж у різних регіонах становить 29%. Найнижчий показник в Івано-Франківській і Рівненській областях - 0%. Частка концентрації кабельних мереж у прикордонних районах Луганської області становить 7%, Миколаївської - 10%, Житомирської - 11%, Вінницької - 22%, Чернігівської - 26% і Чернівецької - майже 29%.

В інших восьми прикордонних районах цей показник становить від 29% (Львівська) до 65% (Одеська область).

У Нацраді констатують, що ситуацію з українським телерадіомовленням на прикордонних територіях погіршує домінування російських телеканалів на супутникових ретрансляторах. Так, українське телебачення представлене на 4 ретрансляторах,

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА