12:08 30.07.2019

Індонезія повернула до Франції та Гонконгу нелегально ввезене звідти сміття

1 хв читати
Індонезія повернула до Франції та Гонконгу нелегально ввезене звідти сміття

Індонезія повернула експортерам сім контейнерів зі сміттям, незаконно ввезені з Франції та Гонконгу, повідомили у вівторок журналістам представники індонезійської влади.

Згідно з даними митної служби індонезійського острова Батам, у контейнерах були відходи, що містили пластик і токсичні речовини, що порушує правила імпорту.

"Контейнери покинули порт у понеділок, відправлення суден контролювали офіційні особи", - повідомили представники місцевої влади, зазначивши, що п'ять контейнерів було направлено до Гонконгу, а два до Франції.

Індонезійська влада також надалі очікує роз'яснень, щоб повернути ще 42 сміттєві контейнери, які надійшли із США, Австралії та Німеччини.

Джакарта останніми місяцями посилила контроль за імпортованим сміттям, оскільки не хоче бути полігоном для відходів із-за кордону. Останнім часом індонезійці дедалі частіше почали повертати сміття країнам-експортерам.

Світова спільнота висловила занепокоєння щодо забруднення пластиком після появи знімків переповнених відходами річок у Південно-Східній Азії та фотографій морських мешканців, що загинули від впливу пластику.

Згідно з даними Всесвітнього фонду дикої природи, щорічно виробляють близько 300 млн тонн пластику, велика частина якого опиняється на звалищах або ж забруднює моря, що призводить до серйозної екологічної кризи у світовому масштабі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА