12:36 30.07.2019

Нацрада з телерадіомовлення виявила порушення під час перевірки телеканалу NewsOne

2 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення виявила порушення під час перевірки телеканалу NewsOne

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення виявила порушення під час позапланової перевірки телеканалу NewsOne (ТОВ "Новини 24 години") у зв'язку з його наміром провести телеміст із російським телеканалом "Россия 1", результати буде розглянуто на найближчих засіданнях Нацради.

"Перевірка відбулася, нашу групу пустили на телеканал NewsOne, але акти не підписали. І зараз ми готуємо проект рішення про розгляд результатів цієї перевірки. Я думаю, це відбудеться найближчими тижнями. Ми точно не будемо це питання затримувати - ми зацікавлені в тому, щоб оперативно розглянути. І якщо факти порушень - розпалювання ворожнечі - підтверджуються, то я прогнозую, буде застосовано санкції", - сказав член Нацради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок у Києві.

На уточнювальне запитання, чи виявила перевірка на телеканалі NewsOne факти розпалювання ворожнечі, Костинський відповів ствердно: "Фактично так, і ці результати перевірки ми розглядатимемо на найближчих засіданнях".

Він зазначив, що під час перевірки телеканалу NewsOne Нацрада з питань телерадіомовлення досліджувала висловлювання в тих передачах, які анонсували телеміст із російським телеканалом "Россия 1" та низку інших фактів. "Телеміст - це був контекст... Ми досліджували не телеміст, а передачі, які анонсували телеміст, а також інші передачі, які ми моніторили до цього: наприклад, там, де українців називали фашистами", - сказав Костинський.

Як повідомлялося, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення заявила, що 22-23 липня проведе виїзну позапланову перевірку телеканалу NewsOne (ТОВ "Новини 24 години") у зв'язку з його наміром провести телеміст із російським телеканалом "Россия 1".

Телеканал NewsOne 8 липня повідомив про скасування телемосту з російським каналом "Россия 1". Згідно із заявою українського каналу, це рішення ухвалено "через прямі погрози фізичної розправи на адресу каналу, журналістів та їхніх сімей".

Телеканал "Россия 1" і український NewsOne мали намір провести двогодинний телеміст "Треба поговорити" 12 липня о 18:00. З російської сторони телеміст мали вести Андрій Малахов і Марія Ситтель, з української - Олена Кирик і Василь Голованов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

ISW: Є реальна загроза захоплення Часового Яру, хоча армія РФ не може зробити це швидко

Нелегальні онлайн-казино атакують компанію Favbet - заява

Міністра агрополітики Сольського взято під варту з альтернативою застави 75,7 млн грн

За добу на Харківщині 13 постраждалих у результаті ворожих обстрілів

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, шестеро поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА