18:43 30.07.2019

Влада Тенеріфе заборонять туристам будувати вежі з каменів

2 хв читати
Влада Тенеріфе заборонять туристам будувати вежі з каменів

Влада Тенеріфе хочуть заборонити туристам будувати вежі з каменів на пляжах острова, оскільки вони завдають шкоди навколишньому середовищу, повідомляє газета The Sun.

"Біологи стверджують, що піраміди з гальки порушують екосистему острова. Захисники природи пропонують встановити плакати, що нагадують про наслідки спорудження кам'яних скульптур, а також ввести заборону на законодавчому рівні", - пише видання.

Як зазначає газета, туристи стікаються на галькові пляжі заради фотографій. Однак місцеві захисники навколишнього природи виступають проти зведення пірамід, оскільки деякі членистоногі використовують гальку як укриття. "Крім того, в нижній частині каменів ростуть крихітні водорості, якими годуються рачки, рептилії, молюски. Коли гальку постійно переміщують, обсяг цих водоростей скорочується", - наводить The Sun слова біолога Педро Луїса Санчеса.

Традиція складати вежі з каменів сформувалася після медитативного заходи "Гармонійна конвергенція", яке пройшло в 1987 році. Люди збиралися в священних місцях планети, таких, як піраміда Хеопса в Єгипті, озеро Байкал в Сибіру, ​​скеля Улуру в Австралії, місто Гластонбері у Великобританії, Мачу-Пікчу в Перу, вулкан Халеакала на Гавайях і гора Шаста в США. "У США учасники заходу зібрали з каменів скульптури, а тепер туристи намагаються відтворити це на пляжах Тенеріфе", - пише видання.

За словами директора фонду збереження природи Telesforo Bravo Juan Coello Хайме Коельо, туристи наївно вважають, що вежі з гальки - це частина місцевої культури, пов'язана з язичницькими віруваннями. "У Шотландії або Перу такі скульптури можна розглядати як стародавні місця поховань, але в Іспанії такого не було", - підкреслює експерт.

Як зазначає The Sun, тепер місцеві волонтери та співробітники фонду змушені постійно приводити пляжі в порядок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА