19:41 30.07.2019

Суд ЄС зобов'язав сайти з кнопкою "Like" від Facebook попереджати про збір даних

2 хв читати
Суд ЄС зобов'язав сайти з кнопкою "Like" від Facebook попереджати про збір даних

Сайти, на яких є кнопка "Like" ("Подобається") від Facebook, несуть відповідальність за збір особистих даних користувачів нарівні з цією соцмережею, вирішив Європейський суд (Люксембург).

Згідно з його постановою, інтернет-сторінки в таких випадках зобов'язані попереджати відвідувачів про те, що їх дані передаються співробітникам Facebook, і пояснювати, з якою метою це робиться.

При цьому відповідальність за їх подальшу обробку лежить тільки на соцмережі, і інші сайти не мають права приймати рішення, пов'язані з цим процесом. Суд зазначив, що, публікуючи кнопку "Подобається", сайт прагне оптимізувати свою рекламу і отримати економічну вигоду, повідомляє Deutsche Welle.

Дана справа розглядалася судом у зв'язку зі зверненням Товариства захисту прав споживачів у федеральній землі Північний Рейн - Вестфалія, яке обвинуватило німецький інтернет-магазин одягу Fashion ID у зборі даних користувачів без їх згоди.

Як говориться в постанові суду, Fashion ID інтегрував у свій сайт кнопку "Gefallt mir" (німецькою: "Подобається"), що, напевно, призвело до того, що дані користувача, який відкриває сторінку магазину, направляються в ірландський офіс Facebook. "Очевидно, що ця передача відбувається без відома самого користувача і незалежно від того, чи зареєстрований він у соцмережі", - йдеться в постанові.

До Європейського суду звернувся Вищий земельний суд в Дюссельдорфі, в який було подано позов проти Fashion ID, за роз'ясненням правозастосування положень законів ЄС про захист особистих даних.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА