06:57 31.07.2019

Додон заявив, що найближчим часом почнеться кримінальне переслідування щодо гучних злочинів в Молдові

2 хв читати
Додон заявив, що найближчим часом почнеться кримінальне переслідування щодо гучних злочинів в Молдові

Президент Молдови Ігор Додон заявив, що найближчим часом почнеться кримінальне переслідування за низкою гучних справ, пов'язаних з "крадіжкою мільярда з банківської системи" та іншими корупційними схемами.

"Одне з найбільш поширених суспільством питань - коли будуть покарані всі причетні до гучних злочинів в Молдові, зокрема, - в крадіжці мільярда грошей з банківської системи і інших справах? Однак для того, щоб притягнути до відповідальності всіх винних, було потрібно нове керівництво Генеральної прокуратури, так як старе діяло за командою Демпартії, і нічого не хотіло зробити", - сказав президент у вівторок увечері під час прямої лінії на сайті "Однокласники".

Він зазначив, що за пропозицією парламенту, президент призначив в.о. генерального прокурора Дмитра Робу.

"У мене відбулася зустріч з цією людиною. Я вирішив підписати указ про призначення на посаду Дмитра Роби. Думаю, що не дивлячись на те, що він досить молодий, він впорається з непростою роботою. Я думаю, що у нас в наступні тижні будуть конкретні справи, гучні, відкриття кримінальних справ на людей, які керували і виконували всі ці злочинні схеми", - підкреслив президент.

За його словами, йдеться, зокрема, про крадіжку мільярда доларів з банківської системи, узурпації державної влади, схеми контрабанди та корупції.

"У всьому цьому брали участь багато людей. Я вважаю, що в майбутні тижні в.о. генпрокурора прийде і до парламенту, щоб вимагати зняття імунітету з деяких депутатів", - сказав Додон.

Як раніше повідомляв "Інтерфакс", у вівторок президент Молдови призначив в.о. генпрокурором 41-річного Дмитра Робу. Він виконуватиме обов'язки прокурора протягом декількох місяців, поки Вища рада прокурорів проведе конкурс з відбору кандидата на цей пост.

Після відставки генпрокурора Молдови, прокуратура відмовлялася починати розслідування у справах, в яких були замішані колишні керівники республіки, депутати і міністри. Тому було вирішено призначити нового в.о. генпрокурора, щоб почати ці розслідування.

У вівторок лідер Демпартії, олігарх Володимир Плахотнюк, який втік за кордон одразу після переходу його партії в опозицію, склав депутатський мандат. Він написав у соціальних мережах, що на нового прокурора чинитимуть тиск з цього приводу, а тому він вирішив самостійно відмовитися від мандата і депутатської недоторканності. При цьому, повертатися до Кишинева втеклий олігарх не збирається.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА