07:17 31.07.2019

Глава ОАСК не боїться допиту в Генпрокуратурі і вручення підозри

2 хв читати
Глава ОАСК не боїться допиту в Генпрокуратурі і вручення підозри

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк заявив, що не боїться допиту в Генеральній прокуратурі і вручення підозри.

"Я публічно заявляв і ще раз підкреслюю: я не боюся вручення підозри. Більше того, я особисто закликав саме до законних процесуальних дій. Вручення підозри - це єдина законна можливість довести абсурдність ситуації, яку штучно створили Ситник і Горбатюк", - написав Вовк на своїй офіційній сторінці в соцмережі Фейсбук у вівторок ввечері.

На думку голови ОАСК, відкриття кримінального провадження проти нього є "вигаданим і юридично безперспективним".

Про повістку на допит в Генпрокуратуру суддя Вовк дізнався з повідомлення, на офіційній сторінці прес-секретаря Генпрокурора України Лариси Сарган.

Як повідомлялося, 26 липня керівник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що прокуратура в рамках розслідування кримінального провадження у справах Майдану підготувала повідомлення про підозру двом керівникам і двом суддям Окружного адміністративного суду м.Києва за фактами втручання в діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС ) і організації прийняття завідомо неправосудних рішень.

За версією слідства, в ручному режимі приймалися рішення про звільнення певних членів ВККС і призначення інших, незважаючи на те, що "нібито організовувалися конкурси".

Згідно з інформацією, оприлюдненою у відеоролику на прес-конференції, глава ОАСК Павло Вовк створював штучні перешкоди в роботі окремих членів ВККС, організувавши подачу позовних заяв проти них у своєму ж суді. Також він організував перезавантаження комісії шляхом виключення з її складу непідконтрольних членів і введення туди лояльних йому людей. "У ході здійснення досудового розслідування встановлено, що до розробленого Вовком плану були залучені не тільки окремі судді ОАСК, але і деякі правоохоронні органи, зокрема Державне бюро розслідувань, завданням якого було здійснення тиску на комісію з метою складання повноважень окремими її членами", - йдеться в ролику.

Деякі судді ОАСК відмовилися брати участь у плані Вовка.

26 липня детективи НАБУ і співробітники Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури почали обшуки в приміщенні Окружного адміністративного суду Києва. Як повідомило НАБУ, обшуки проходили в рамках розслідування можливого скоєння кримінальних правопорушень главою і окремими суддями ОАСК.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА