08:12 31.07.2019

Новий раунд китайсько-американських переговорів стартував у Шанхаї

2 хв читати
Новий раунд китайсько-американських переговорів стартував у Шанхаї

У середу в Шанхаї розпочався новий офіційний раунд переговорів з торгових розбіжностей між США і КНР.

Китайську делегацію очолює віце-прем'єр Держради КНР Лю Хе, з американської сторони в них беруть участь торговий представник Роберт Лайтхайзер і міністр фінансів Стівен Мнучін.

Попередній раунд переговорів,націлених на те, щоб припинити розв'язану США "торгову війну" проти Китаю, в травні завершився у Вашингтоні безрезультатно. Президент США Дональд Трамп обвинуватив Пекін у тому, що той намагався "передомовитись" - внести зміни в уже практично готову угоду.

Підвищення мит на імпортовані США китайські товари вартістю $ 200 млрд на рік, яке очікувалося ще з 1 січня, але неодноразово відкладалося, почало діяти 10 травня 2019 роки перед самим початком вашингтонського раунду переговорів. Після цього Трамп дав указівку своїй команді приступити до підготовки до введення підвищених мит на імпортовані з Китаю товари вартістю ще на $ 300 млрд.

Домовленість про відновлення переговорного процесу була досягнута на зустрічі голови КНР Сі Цзіньпіна з Трампом в кулуарах саміту G20 в Японській Осаці в червні поточного року.

Перед початком нинішнього раунду Трамп попередив, що, якщо угоди не буде досягнуто, то наслідки для Китаю будуть ще серйознішими.

За його словами, Пекін, можливо, чекає, що за підсумками президентських виборів в США в 2020 році його не буде переобрано на посаді глави держави і Китаю буде легше досягти угоди з новим президентом.

"Проблема в тому, що вони вичікують ... але якщо і коли я переможу, угода, яку вони отримають, буде набагато жорсткішою, ніж та, яку ми обговорюємо зараз ... або не буде ніякої угоди взагалі", - написав він у своєму твіттері.

Китайська англомовна газета Global Times написала в середу, що "торгові яструби" в США не хочуть враховувати законні інтереси Китаю.

Вона попередила, що американцям слід зайняти більш "реалістичну позицію", однак вони "висувають нереальні вимоги, які ущемляють суверенітет і гідність Китаю".

"Якщо Вашингтон усе ще має ілюзії щодо того, що Китай якимось чином піде на компроміси і поступки в питаннях суверенітету і інших корінних інтересів, щоб досягти угоди, тоді буде краще, якщо угода не відбудеться", - підкреслило видання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА