13:35 31.07.2019

Бойовики вже п’ять разів порушили режим тиші з опівночі, втрат немає - Міноборони

2 хв читати
Бойовики вже п’ять разів порушили режим тиші з опівночі, втрат немає - Міноборони

 Незаконні збройні формування вже п'ять разів з початку поточної доби порушили оголошений 21 липня цього року "режим тиші", що передбачає припинення ведення вогню з усіх видів озброєння, повідомляє Міністерство оборони України.

"Втрат унаслідок ворожих обстрілів серед наших героїв-захисників немає. Підрозділи об'єднаних сил неухильно дотримуються встановленого на виконання рішення Тристоронньої контактної групи "режиму тиші", - йдеться у зведенні, оприлюдненому на сайті оборонного відомства в середу.

Усі обстріли припали на Донецьку область. Зокрема, в районі с. Пісків Ясинуватського району бойовики з 2:50 ночі протягом 20 хвилин вели провокаційний обстріл позицій об'єднаних сил із підствольних гранатометів. Уранці, о 6:50, вони розпочали провокаційний обстріл зі стрілецької зброї по захисниках с. Водяного Новоазовського району. Вогонь бойовики вели протягом майже півгодини з боку с. Пікузів.

З боку с. Саханки з 8:00 ранку бойовики півгодини вели провокаційний обстріл зі стрілецької зброї позицій об'єднаних сил у с. Лебединському Волноваського району, а з 11:00 до 11:30 із застосуванням гранатометів і стрілецької зброї – по позиціях біля сусіднього с. Широкиного. Після 11:10 захисники Лебединського також зафіксували розрив міни противника калібру 82 мм.

Як повідомлялося, з 00:01 21 липня уздовж всієї лінії розмежування в районі проведення ООС у Донецькій і Луганській областях було встановлено "режим тиші", який передбачає обопільне припинення ведення вогню з усіх видів озброєння. З початку перемир'я бойовики здійснили вже 13 обстрілів - по одному 23, 27 і 28 липня, при чому внаслідок обстрілу 27 липня було поранено українського військовослужбовця, три - 29 липня, два - 30 липня і вже п'ять - з початку доби 31 липня. Збройні сили України дотримувалися сталого режиму тиші.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА