14:36 31.07.2019

В Україну повернувся один із моряків, затриманих у Лівії у 2016 році

1 хв читати
В Україну повернувся один із моряків, затриманих у Лівії у 2016 році

Український моряк, якого тримали в Лівії з 2016 року, повернувся в Україну, повідомив держсекретар Міністерства закордонних справ України Андрій Заяць.

"Завдяки зусиллям українських дипломатів сьогодні до Києва з Лівії повернувся український моряк, обвинувачуваний у здійсненні правопорушення, який перебував там із 2016 року. Працюємо, щоб якнайшвидше повернути додому з Лівії та інших країн усіх українських моряків", - написав Заяць на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

Як повідомлялося, 28 червня 2016 року за підозрою в контрабанді нафтопродуктів лівійська берегова охорона затримала поблизу порту м. Завія дев'ятьох членів екіпажу танкера, п'ятеро з яких - українці. Танкер було переміщено в порт Тріполі, розпочато слідство. При цьому в МЗС повідомили, що це не перший випадок затримання в Лівії в 2016 році морських суден, членами екіпажів яких були українські моряки.

28 грудня два громадянина України, члени екіпажу заарештованого у березні 2016 року в м. Місурата (Лівія) судна, повернулися на батьківщину.

Через загрозу безпеці персоналу посольства України в Лівії з лютого 2015 воно тимчасово працює в Тунісі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА