16:39 31.07.2019

Голова ОАСК вважає, що Ситник намагається дискредитувати суддів Окружного адмінсуду

2 хв читати
Голова ОАСК вважає, що Ситник намагається дискредитувати суддів Окружного адмінсуду

Голова Окружного адміністративного суду м. Києва (ОАСК) Павло Вовк заявив, що справа проти нього є помстою директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника за рішення адмінсуду про втручання у вибори президента США.

"Справа проти мене - політична. Я переконаний, що окрім аргументів, які я і мій захист вже озвучили, це ще й особиста помста директора НАБУ Ситника за рішення ОАСК, яке встановило його протиправне втручання у вибори президента США", - написав Вовк на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

За його словами, ОАСК встановив, що з боку Ситника було перевищення повноважень і втручання у вибори в США, що завдало шкоди інтересам України.

"Ситник персонально зацікавлений у тому, щоб дискредитувати суддів Окружного адміністративного суду та уникнути відповідальності за свої протиправні дії", - наголосив голова ОАСК.

Як повідомлялося, 26 липня керівник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що прокуратура у рамках розслідування кримінального провадження у справах Майдану підготувала повідомлення про підозру двом керівникам і двом суддям Окружного адміністративного суду м. Києва за фактами втручання в діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) та організації ухвалення завідомо неправосудних рішень.

За версією слідства, в ручному режимі ухвалювалися рішення про звільнення деяких членів ВККС і призначення інших, незважаючи на те, що "нібито організовувалися конкурси".

Згідно з інформацією, оприлюдненою у відеоролику на прес-конференції, голова ОАСК Павло Вовк чинив штучні перешкоди в роботі окремих членів ВККС, організувавши подання позовних заяв проти них у своєму ж суді. Також він організував перезавантаження комісії шляхом виключення з її складу непідконтрольних членів і введення туди лояльних йому людей.

26 липня детективи НАБУ і співробітники Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури розпочали обшуки в приміщенні Окружного адміністративного суду Києва. Як повідомило НАБУ, обшуки відбувалися у рамках розслідування можливого здійснення кримінальних правопорушень головою та окремими суддями ОАСК.

30 липня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що підпише підозру суддям ОАСК, якщо у справі буде надано доказові матеріали, інакше буде службова перевірка.

Пізніше Вовк заявив, що не боїться допиту в Генпрокуратурі та вручення підозри.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА