19:18 31.07.2019

ТКГ домовилася про початок розмінування прилеглих до мосту в Станиці Луганській територій з 1 серпня

3 хв читати
ТКГ домовилася про початок розмінування прилеглих до мосту в Станиці Луганській територій з 1 серпня

На засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з урегулювання ситуації на Донбасі в середу в Мінську сторони домовилися про початок розмінування прилеглих до мосту в Станиці Луганській (Луганська обл.) територій із четверга, 1 серпня, повідомляє прес-секретар представника України в ТКГ, другого президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Українська сторона надала свої пропозиції щодо ремонту мосту в Станиці Луганській. Досягнуто домовленості щодо початку розмінування прилеглих до мосту територій від завтрашнього дня", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу ввечері за підсумками засідання ТКГ у Мінську.

При цьому Оліфер наголосила, що до початку ремонту на мосту має бути прибраний блокпост і символи квазіугруповань незаконних збройних формувань окремих районів Донецької та Луганської областей (НЗФ ОРДЛО), а "подальший демонтаж фортифікаційних споруд у районі Станиці Луганській має бути одночасним і дзеркальним".

Крім цього, поінформувала прес-секретар Кучми, ТКГ констатувала, що загалом оголошений 21 липня режим тиші на Донбасі зберігається, і за цей період не було жертв серед мирних жителів.

"Водночас не виконуються домовленості про надання безпечного доступу СММ ОБСЄ на території ОРДЛО", - додала вона.

У гуманітарній підгрупі ТКГ продовжують працювати над підтвердженням утримуваних осіб і готують усе необхідне для подальшого звільнення людей.

"Активізовано роботу з пошуку зниклих безвісти: найближчим часом буде узгоджено алгоритми ідентифікації та передання останків загиблих", - повідомила Оліфер.

У підгрупі ТКГ із соціально-економічних питань працюють над питаннями життєзабезпечення Донбасу.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський у рамках робочої поїздки до Луганської області 7 липня відвідав Станицю Луганську і заявив про наміри відбудувати зруйнований міст, через який люди перетинають лінію розмежування і який планується відновити за умови дотримання перемир'я. "Ми хочемо відновити цей міст. Я публічно домовлявся з нашим урядом: знаходимо гроші - й дуже швидко будуємо його. Для цього необхідно відсунути укріплення іншої сторони. Якщо вони це зроблять, ми почнемо будувати міст і швидко це зробимо", - сказав він.

ТКГ на засіданні 17 липня домовилася про якнайшвидший початок спільного демонтажу фортифікаційних споруд у районі смт Станиця Луганська Луганської області, зокрема встановлених на мосту через Сіверський Донець.

24-25 липня урядова робоча група провела дослідження стану моста в Станиці Луганській.

29 липня на нараді під керівництвом віце-прем'єра Геннадія Зубка, в якій узяли участь представник України в ТКГ, представники центральних відомств і місцевої влади, було обговорено проект відновлення моста. Було розроблено варіанти технічного завдання на відновлення мостового переходу; надано доручення щодо визначення термінів, обсягів і джерел фінансування; узгоджено параметри плану-графіка робіт.

Українські мостобудівники й місцева влада заявили, що готові працювати над відбудовою мосту цілодобово, проте роботам має передувати розмінування прилеглих територій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА