07:39 01.08.2019

Бекіров заявив про намір розпочати голодування

2 хв читати

Кримськотатарський активіст Едем Бекіров 31 липня написав заяву про свій намір розпочати голодування і відмовитися від прийому ліків у разі його етапування в Красноперекопськ, передає видання "Крим.Реаліі".

"Центральний районний суд Сімферополя виніс постанову про направлення моєї кримінальної справи в Красноперекопський районний суд. Транспортування в Красноперекопськ і утримування в ІТТ та щоденні доставки в суд рівносильні для мене болісної смерті. Я усвідомлюю, що з моїми захворюваннями я не витримаю цих переїздів і утримуванні в ІТТ. Тому безболіснішою буде голодна смерть в СІЗО №1 Сімферополя. У зв'язку з чим я офіційно заявляю, що в разі спроби транспортування до Красноперекопська, я оголошую голодування", - йдеться в заяві.

За словами адвоката Олексія Ладина, після 2 серпня Верховний суд Криму розгляне апеляційну скаргу захисту на рішення районного суду Сімферополя направити кримінальну справу Бекірова в Красноперекопський районний суд.

Ладин також пояснив, що стан здоров'я його підзахисного залишається "стабільно поганим".

Як повідомлялося, незаконно утримуваного в Сімферопольському СІЗО кримськотатарського активіста Бекірова змушують дати свідчення проти голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, директора телеканалу ATR Ленура Іслямова.

Раніше уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила про погіршення стану здоров'я Бекірова й закликала російську колегу Тетяну Москалькову вжити заходів для забезпечення його кваліфікованою медичною допомогою.

Бекіров - один із кримськотатарських громадських активістів селища Новоолексіївка. Його дружина Гульнара - член меджлісу кримськотатарського народу. Бекірова затримали 12 грудня 2018 року за в'їзді до Криму з боку Чонгара (Херсонська обл.) під час проходження паспортного контролю на території, контрольованій російськими окупантами.

Окупаційна влада Криму обвинувачує його за ч. 2 ст. 222 КК РФ (незаконне придбання, передання, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА