08:34 01.08.2019

Німеччина відмовилася брати участь в місії США в Перській затоці

2 хв читати
Німеччина відмовилася брати участь в місії США в Перській затоці

Німеччина відмовилася брати участі в операції США в Ормузькій протоці проти Ірану. Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас, пише Sueddeutsche Zeitung.

"Ми вважаємо стратегію максимального тиску невірною. Ми не хочемо військової ескалації і будемо виступати за дипломатичні кроки", - сказав він. За його словами, Берлін координує свої дії з французькими колегами.

Раніше міністр оборони ФРН Аннегрет Крамп-Карренбауер заявила, що прохання США про участь Німеччини в місії з морської оборони ще не остаточно розглянуто.

"Наразі ми вивчаємо ці вимоги в тісній консультації з Великою Британією і Францією", - уточнила міністр. За її словами, Німеччина, на відміну від США, зацікавлена ​​в збереженні ядерної угоди з Іраном.

Представник Кабміну ФРН Ульріке Деммер підкреслила, що Німеччині важливо продовжувати шлях дипломатії і "по суті домагатися розмови з Іраном". "Участь в місії під керівництвом США може ускладнити цей процес", - додала вона.

30 липня Вашингтон запропонував Німеччині, Франції та Великій Британії приєднатися до американської місії із забезпечення безпеки судноплавства в Ормузькій протоці і протидії Ірану.

Танкер Stena Impero, що слідував під прапором Великої Британії, був затриманий в Ормузькій протоці 19 липня. На борту перебували 23 члени екіпажу. Міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Гант заявив, що, якщо танкер не буде звільнений, Іран зіткнеться з серйозними наслідками.

У липні іранський танкер Grace 1, який йшов під прапором Панами,  був затриманий в Гібралтарській протоці. Британська влада тоді заявила, що судно було затримано через порушення режиму санкцій Євросоюзу щодо Сирії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли чотири громади Сумської області

Заборона на отримання паспортів стосується тільки ДП "Документ"

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА